Hur ersätta bilen termostat i en 2001 Maxima

Den 2001 Nissan Maxima är en turnerande sedanmodell som var avsedd att vara en sport lyx fordon. Nu när Maxima har börjat få några år på det, kan den "sporten" känslan har försvunnit. Med ålder kommer motorn slam i kylsystemet, och detta kan orsaka prestandaproblem som kan leda till motorhaveri. Motor slam byggs upp runt termostaten och fräter sönder det. När detta händer, blir termostaten fastnat och kan inte fungera korrekt. Detta kan orsaka Maxima överhettas eller ens att sluta producera värme. Båda är situationer som måste åtgärdas genom att byta termostaten. Saker du behöver
Skruvmejsel
10 millimeter socket och ratchet
2001 Maxima termostat
2001 Maxima Termostatpackning
bandklämma
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna kylarslangen från termostaten intagshuset genom att bända av klämman bort av slangen. Dra slangen bort av intagshuset.
2

Avlägsna höljet termostaten intaget från insugningsröret för Maxima med en 10-millimeters uttag.
3

Dra den gamla termostaten ur den exponerade hålet i insugningsröret och lyft den gamla packningen på ytan av insugningsröret.
4

Placera en ny termostat packningen på insugningsröret och rikta bulten hål i insugningsröret med bulthålen i termostaten packningen.
5

Placera den nya termostaten i den exponerade hålet i insugningsröret. Pilen på termostaten ska möta upp för termostaten att fungera korrekt.
6

Placera huset termostaten intaget på insugningsröret och skruva tillbaka den på plats. Dra inte åt bultarna. Om de är för hårt åtdragen huset kan spricka. Om detta händer kommer en nya bostäder behövs.
7

Fäst kylarslangen använder en nyare kam-stil bandklämma istället för den gamla fästklammern. Bandet klämma ger konsekvent fastspänning kraft och kommer att förhindra läckage mellan huset och slangen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64945.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.