Problem med höga strömstyrka Generatorer

Den höga strömstyrkan eller högeffektsgenerator krävs för fordon som behöver mer el för att köra extra tillbehör. Generatorn är den huvudsakliga elektrisk källa för fordonet när det är verksamt, batteriet används endast vid start av fordonet eller då fordonets motor är avstängd. Den höga strömstyrka generator kommer med sin egen uppsättning av problem på grund av alla de tillbehör som den har att driva. Serpentine Belt Tension

Serpentine belt är motorn komponent som förvandlar hög strömstyrka generator remskiva och generatorns rotor. Denna rotation är vad producerar spänning genom att kontakta generator borstar och bygga upp magnetism, som skickar spänning genom statorn. Korrekt spänning på Serpentine belt måste upprätthållas för att den höga strömstyrka generatorns rotor att vända snabbt nog för att producera tillräckligt med spänning för att driva alla tillbehör. Om Serpentine belt är inte tät nog, då vissa tillbehör inte fungerar på grund av en brist på spänning. Säkringar kommer att blåsa och batteriet förlorar laddning, vilket gör att fordonet att dö eller stall.
Slitna borstar

hög strömstyrka generatorns borstar kan slitas ut under normal körning förhållanden. Borstarna skapar magnetfält som bygger upp spänningen i hög strömstyrka generator. När dessa borstar börjar bära, underlåter att göra tillräckligt med kontakt med generatorn för att skapa tillräckligt med magnetism eller spänning. Avsaknaden av spänning kommer att orsaka att fordonet långsamt förlorar laddning. Som ett resultat, kommer motorkomponenter och tillbehör inte fungerar korrekt. I detta fall måste de hög strömstyrka borstarna bytas.
Felaktig Voltage Regulator

Spänningsregulatorn berättar hög strömstyrka generatorn att producera mer spänning när spänningen sjunker under en angiven nivå. Om fler tillbehör, såsom främre och bakre värmare, radio, strålkastare eller andra elektriska tillbehör, som drivs på samma gång, att mer spänning måste framställas av hög strömstyrka generator. Spänningsregulatorn berättar hög strömstyrka generator när man ska producera spänning och när tillräckligt spänning alstras. Till exempel, om de flesta av de elektriska anordningarna är i drift vid samma tidpunkt och spänningen av fordonet sjunker under 13,5 volt, signalerar den spänningsregulator med hög strömstyrka generatorn att producera mer spänning. När spänningsregulatorn misslyckas, slutar generatorn producerar spänning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66660.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.