Hur kontrollerar jag att Check Engine Light på en 2003 Chrysler Town and 3.8L land?

Chrysler 2003 Town and Country är en storskalig minibuss med framhjulsdrift. Den 3,8-liters är standard motorstorlek, med en 20-liters tank som får 23 miles till gallon på motorvägen. "Check engine" signal tänds på instrumentpanelen när Chryslers datorn känner igen en felfunktion i motorn. En kod som återspeglar detta problem lagras för hämtning, och ljuset flammar upp så att du vet att den finns där. Saker du behöver
OBD II Scan Device
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Titta under chaufför-side streck för monteringsbandet Diagnostic Link, eller ALDL. Detta 12-till-16-port elektrisk anordning är länken till de lagrade felkoder i din Chrysler dator. Lossna plastkåpan att exponera hamnarna.
2

Anslut ledningen scanner testet till ALDL. Slå på scannern, vrid tändningsnyckeln till "On" läge utan att motorn dras runt.
3

Läs de frågor som visas på skannerns digital skärm. Varje fråga är en fråga för information om bilens år, märke och modell. Besvara varje prompt.
4

Skriv ner "check engine" felkoder som de visas på skärmen. Varje kod har en innebörd som pekar på ett specifikt problem detekteras i motorn. Se din stad och land bruksanvisning för koden betydelser, eller klicka på länken i avsnittet Resurs för en fullständig lista över Chrysler felkoder.
5

Adress roten till problemet. Dra koderna igen. Välj alternativet för att återställa datorns kodsystem efter koderna visas på skärmen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65790.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.