Tips & tricks för hur att felsöka och reparera små motorer

Vi använder små motorer för nästan alla allmänt underhåll knepig runt den typiska hem som har en gård, till stora partier och omfattande gårdar som har att tung överväxt, buskar och träd . Vi litar på resultatet av dessa motorer för att få ett jobb gjort. När de misslyckas med att starta eller bryta, kan några tips och tricks spara de flesta motorer från skroten och lägg tillbaka dem i fungerande skick. Spark Plugs

Tändstift arbeta hårdare än någon annan elektrisk komponent på den lilla motorn. De orsakar ingen startvillkor ofta. Enkelt att ta bort tändstiftet och rengör elektroden eller byter tändstift kan få tillbaka motorn i tändföljd. En motor som inte startar eller fräser kan vara tecken på ett sotigt eller döda plugg. Ta bort tändstiftet och jorda den mot ramen (tråd bifogad) och dra draglinan kan berätta för dig om det finns gnista till elektroden. Addera Luftrenare

Små motorer suger in en massa damm, sand och skräp genom luften renare intag. För en ojämn tomgång eller ingen-startvillkor, ta bort luftrenarelementet och försök att starta motorn. Om det fungerar normalt, då vet du att luftrenarelementet är igensatt. Tvätta eller byt luftrenarelementet.
Fuel

Vissa se igenom plast gastankar kan du synbart mäta bränslenivå. Gas kan visa nära botten av tanken, men det är bäst att toppa tanken bort och inte beroende av en visuell besiktning. De flesta tankar har mönster gravitationsflöde och behöver mer än den minsta mängd bränsle för att starta och köra.
Choke
p Om motorn vägrar att köra i "Medium- Choke "eller" Run "-läge, och kör endast med full choke, har du ett vakuum läcka någonstans. Den mest sannolika vakuum läcka position blir passytan av förgasaren och insugningsröret. Skärpning av förgasare bultar kan stoppa ett vakuum läcka. Byte av packning förgasare basen ger en läckfri tätning. Spray förgasare renare runt förgasaren-grenröret gemensamt. Om motorns varvtal (hastighet) plockar upp, betyder det ett vakuum läcka. Addera Exhaust

Motorn behöver andas för att förbruka brända avgaser. Bafflarna inne i små ljuddämparna rostar ofta och försämras, täpper till avgasporten. En motor som inte kan avge avgaser kommer att tveka, pop och dö. Enkelt att ta bort ljuddämparen och starta det kommer att berätta om det här problemet finns. Om motorn eldar upp efter ljuddämparen bort, den skyldige pekar på en igensatt ljuddämpare.
Förgasare

En motor med liten eller ingen makt kan peka på en förgasare problem. Ta bort luftrenaren och spraya en liten mängd förgasare renare eller startfluidum i förgasaren luftintaget halsen kan tala om en förgasare krets har skadats. Efter sprutning, någon ökning i rpm eller prestandaökning innebär förgasaren har misslyckats med att leverera bränsle. Dra upp alla bultar förgasaren bostäder. Ta fällan bränslefiltret och dumpa det. Rengör eller byt bränslefiltret fällan eller skärm.
Plug Wire

För att kontrollera gnista på tändkabeln, ta bort tändkabeln från dess anslutning till tändstiftet . Fäst ett test ljus till änden av pluggen sladdkopplingsdonet och dra repet starter. En blinkande testa lampa indikerar ström flyter genom tråden. Ingen ström kommer att indikera ett problem på spolen eller på armaturen. Avlägsna draglinan kåpa och sand ankaret kontakterna på spolen, samt de yttre pickuper på slutet av svänghjulet. Detta kommer ibland att återställa strömmen till tråden och kontakten.
Antändningspunkter

Om tändstiftselektrod får ett gult gnistor båge (tändstift test) eller ingen gnista , och tändkabeln har ström till den, kommer antändningspunkter bli nästa sak att kolla. Ta bort draglinan kåpa. Ta bort skruvarna på tändningen punkten täckkåpa och sätta en sond testa ljus på den huvudsakliga tändningspunkten tråd (röd). Dra i startsnöret. Inget test blinkar kan indikera en dålig kondensator. Brända kontaktpunkter kommer att orsaka en no-start eller dåligt kör motorn. Sand kontaktpunkterna och prova en omstart. Om det går, betyder det de punkter brändes och inte att ta kontakt. Byt ut poäng och kondensor.
Top motorljud

Topplock genomgå upprepade vibrationer, expansion och kontraktion. Ett väsande "PLAP-PLAP-PLAP" från toppen av cylinderhuvudet pekar på en blåst topplockspackning. Dra åt bultarna kan minska buller eller eliminera den helt. Detta innebär en topplockspackning tätning har försvagats från ålder eller har knäckt och blåst. Huvudet packningen bör bytas ut.
Skrov Motor Noise

Använd ett stetoskop för att kontrollera ljud i botten vevhuset bostäder. Högljudd knackar eller clunking indikerar en dålig vevstakslager. Klicka eller rassel kommer att peka på en slapping ventil. För att kontrollera kolvens slap ljud, ett dovt knock, häll en kapsyl av motorolja i tändstiftshålet. Starta motorn och se om ljudet tillfälligt försvinner strax efter start. Om ljudet försvinner efter start men kommer tillbaka, är den troliga orsaken en skållad kolvmantel, sliten kolvbult eller dåliga kolvringar. Dåliga ringar avger blå-vit rök ur avgasröret när motorn körs vid normal arbetstemperatur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65797.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.