Transmission felsymptomen

Transmission problem kan ledas till dyra bilreparationer, så uppmärksamma varningssignaler och symptom på potentiella problem kan du spara mycket pengar. Reparera ett litet problem som en läckande ventil är mycket billigare än att byta en hel sändning efter all vätska läcker ut och griper överföring. Var på jakt efter tidiga tecken på överföring bekymmer, och reparera dem så fort som möjligt. Fluid problem

En lätt rödaktig vätska från under motorn är ett tecken på att sändningen är i trubbel. Det kan tyda på att överföringen fallet har knäckt, eller att en ventil läcker. Om transmissionsolja blir för låg, kommer överföringen ta upp och reparationskostnaderna kommer att vara betydande. Till början av transmissionsolja dagligen tills läckan eller problemet är löst.

Clean transmissionsolja bör vara en lätt rödaktig färg. En mörk och lerig färg: den vätska som är gamla och behöver bytas ut. Om det inte ersätts, så småningom vätskan blir för klibbigt för att hålla transmissionen igång ordentligt. Få en förändring transmissionsolja så snart som möjligt för att förhindra ytterligare skador.
Performance problem

Slipping redskap är ett tydligt tecken på en transmission problem. Om du trycker på gasen eller bromsen och bilen reagerar långsamt, är det en indikation på att växlarna glider. Detta kan vara ett resultat av låg transmissionsolja eller ett mekaniskt fel. Har överföringen tittat på omedelbart innan det blir värre.

När transmissionsoljor är låg, kan knackar ljud ibland hörs från sändningen. Kontrollera och fylla på transmissionsolja omedelbart.
Luktproblem

luktar bränt kan indikera transmissionsolja läcker från en ventil eller slangen på avgassystemet . Burning kylvätska normalt kommer att resultera i en söt doft, medan brinnande transmissionsolja tenderar att ha en stark bränd toast lukt. Detta kan resultera i en farlig brand om inte repareras omedelbart.

Vit rök ur avgasröret är en indikation på att vakuum slangen som kommer från transmissionen läcker eller defekt. Den transmissionsolja bränns och kommer förmodligen att ge bort en dålig lukt. Detta händer oftast på äldre automatiska växellådor. Har slangen bytas ut omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66619.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.