Problem med en intermittent Generator

Bilägare kan bli oerhört frustrerad med intermittenta generatorer: om delen gick dåligt helt, skulle källan till problemet vara lätt att spåra. Med en ibland bra, ibland dålig generator, är problemet svårfångade, eftersom det inte kan observeras merparten av tiden. Genom att förstå de problem som är förknippade med intermittenta generatorer, kan du avgöra om generatorn är verkligen roten skyldige. Ojämn amperemeter Movement
p Om din bil, båt eller stillastående generator har en amperemeter, kommer nålen sig oförutsägbart. Ibland kommer det att vara inom det normala intervallet, men andra gånger kommer att hoppa runt plötsligt från underladdning till överladdning.
Oregelbundna tänder

Lights ljusreglering och bli ljusa periodvis är en underteckna generatorn har återkommande problem. ASE (Automotive Service Excellence) certifierade tekniker på 2 Bil proffsen rekommenderar att du kontrollerar alla kablar först se till att de gör bra kontakt. Om de är, är generatorn att skylla.
Momentan Tvekan

Tvekan och motorstopp är ett vanligt problem med en intermittent generator. Först kolla av bränslesystemet för att eliminera det som orsak. Det andra, kolla in alla andra elektriska system, såsom tändsystemet, för att eliminera dem. Om alla andra system är bra, är problemet i generatorn.
Varma temperaturen Problem

Eftersom generatorn i motorrummet, kommer den värma upp längs med motorn. När motorn och generatorn är kall, är allt igång bra, generatorn är att sätta ut rätt spänning för att ladda batteriet, utan spänningsspikar eller spänningsfall. Eftersom generatorn värmer upp, problem börjar uppträda såsom indikeras av amperemeter. Nålen i amperemetern kan börja hoppa runt vilt eller gå in i under-eller över-laddning intervall.

De interna komponenterna i generatorn arbetet när kall men när de värms upp, kommer en dålig komponent slutar fungera . Detta beror på den dåliga komponentens interna resistans ändras, dåliga interna anslutningar också separera när varm. En generator som fungerar korrekt när den är kall men slutar fungera när den är varm är ett vanligt tecken på en intermittent generator problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65541.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.