Hur vill kolla en bränslemätare

Innan du byter en bränslemätare, är det viktigt att du kontrollera mätaren själv fungerar. Detta kan åstadkommas utan att helt demontera din bil eller båt och med minimal användning av verktyg. Den sändande enheten kan tas bort från bränsletanken och manuellt manipuleras för att ändra nivån som visas på mätaren. Om mätaren inte rör och ledningar har kontrollerats för att vara fri från shorts, då mätaren måste bytas. Saker du behöver
Skruvmejsel
Jumper ledningar
Isolerad koppartråd
Startnyckel
Visa fler instruktioner
1

Vrid på tändningen och av. Om nålen rör sig, är mätaren fungerar. Om det inte rör sig, kontrollera att säkringen till bränslesystemet inte har gått.
2

Anslut bygel till tändningslåset och den positiva polen på bränslemätaren. Om mätaren är nålen flyttas när tändningen slås på, då spårvidd verk och ledningar mellan mätaren och tändningslåset behöver bytas.
3

Anslut en fungerande tråd till marken inlägg av mätaren och chassit grund av din bil eller båt. Vrid tändningsnyckeln till den. Om mätaren fungerar, då mätaren är bra och jordledningen måste bytas.
4

Anslut en fungerande tråd till marken av den sändande enheten och chassit marken i din bil eller båt . Vrid tändningsnyckeln till den. Om mätaren fungerar, då mätaren är god och den sändande enhetens jordkabel måste bytas.
5

Ta den sändande enheten från bensintanken med en skruvmejsel för att lossa de fem skruvarna som håller det. Anslut en fungerande tråd mellan den positiva polen på den sändande enheten och avsändarens posten bränslemätaren. Slå på tändningen, och luta avsändaren så att flottören glider upp och ner i röret. Om gauge nål inte rör sig, då mätaren behöver bytas. Om nålen rör sig, då den positiva kabeln mellan avsändaren och mätaren måste bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66789.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.