Problem Shifting Min 2009 Ford F150

Avgöra varför ett fordon är svår att flytta kan vara en ganska komplicerad process. Shifting problem är nästan alltid orsakas av problem med bilens elektronik eller dess överföring, som båda kan vara dyrt och tidskrävande att reparera. Vissa faktorer påverkar din förmåga att diagnostisera din 2009 Ford F-150: s skiftande problem, inklusive din bil erfarenheter och diagnostisk utrustning du har tillgängligt. Räkna ut varför din bil är att ha skiftande problem är det första steget i att få din lastbil tillbaka på vägen. Instruktioner
1

Kontrollera din transmissionsolja. Transmissionsolja oljestickan ligger nära brandväggen i din 2009 F-150. Om trucken är låg på transmissionsolja, eller om vätskan bränns eller förorenat, kan det orsaka skiftande problem. Transmissionsolja ska vara ett transparent rött eller rosa.
2

Titta på bilens instrumentbräda när den är igång och varsel om check engine eller kolla transmission lyser. Dessa fel lampor utlöses när bilens dator känner av ett problem som kan orsaka problem med din bil, inklusive orsaken till dina skiftande problem. Bifoga din lastbilens elektroniska styrenhet till en felkod läsare (de flesta bildelar butiker erbjuder gratis diagnos felkod) och avgöra vad felkoder fordonet genererar.
3

Decode några felmeddelanden tillhandahållna koderna med din F-150 dator. Varje felkod har en specifik betydelse, och du kan antingen slå upp det med hjälp av bruksanvisningen som medföljde kodläsare eller använda en online dekoder index (se Resurser). Problem som kan orsaka skiftande problem inkluderar överföring sensorer och sensorer hastighet samt problem med den elektroniska styrenheten själv.
4

Utför ett stall test för att kontrollera din momentomvandlare för problem om din lastbil är en automatisk . Kör trucken till plan mark och tryck ned gaspedalen samtidigt som du håller bromsen, titta på varvräknaren på instrumentbrädan som mäter din rpm. Den stall punkten är den maximala varvtal nivån lastbilen kommer att nå utan att gå framåt. Din bruksanvisning kommer att lista lämpliga stall poäng för din F-150: s specifika motor och transmission kombination.
5

Ta F-150 till en överföring verkstad. I vissa fall är det enda sättet att diagnostisera en mekanisk transmission problem att ha en skicklig transmission mekaniker fysiskt ta bort överföringen från trucken och undersöka det internt för att lokalisera problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67661.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.