Chevrolet Insprutare Felsökning

Felsökning en Chevrolet insprutare är en enkel sak när dess funktion förstås. Chevrolet bränsleinjektorer är en elektromagnetisk anordning som används för att spraya en finfördelad konisk spray av bränsle in i insugningsröret. Denna spray riktas mot insugningsventilen. De bränsleinjektorerna är anslutna till en bränsletillförsel skena, som löper parallellt med de ventilkåpor. Injektorerna är belägna på bränsleskenan vid intervall motsvarande med varje cylinder inloppsventil. Saker du behöver
Noid ljus
Voltmeter Flighter Long gemensam
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och ta bort luftrenaren och kanalsystemet att exponera toppen av motorn, och mer specifikt bränsleinsprutning. Använd en vanlig skruvmejsel, om det behövs, för att lossa klämmorna på luftkanalerna.
2

kontrollera strömmen till spridarna genom att dra ut kontakten från en injektor. Vrid tändningsnyckeln till läge "på", och sondera kontakt för ström, med voltmeter. Anslut kontakten tillbaka på injektorn och vrid nyckeln av. Addera 3

Starta motorn. Lyssna på varje enskild injektor sätta spetsen på skruvmejseln på injektorn och handtaget mot örat. Det fungerar som ett stetoskop. Om du kan höra injektorn tickar det åtminstone fungerar mekaniskt, men sprutbilden är ännu inte fastställd. Fortsätt tills alla injektorer har inspekterats och eventuella misslyckade injektorer identifierats.
4

Stäng av motorn, om det fortfarande körs. Anslut Noid ljuset in i de elektriska anslutningarna på kontakten för varje injektor för att kontrollera för injektorn drivrutinen funktion. Starta motorn och observera ljuset. De Noid lyser varje gång datorns insprutarens drivare grunder injektorn. Det borde ha stadiga blinkar med några buggar som intensifiera eller oregelbundna blinkar. Om den inte tänds, indikerar detta en misslyckad dator. Upprepa för varje insprutare. Om en injektor befinns ha ett problem, behöver du inte gå längre. Om en förare är dåligt, och ledningar ser bra ut, att allt som behövs för att kräva ersättning av datorn. Det kommer aldrig att fungera med en dålig förare. Om allt verkar normalt och inga problem att stå ut, måste problemet vara ett igensatt eller smutsig injektor.
5

Återanslut alla spridare. Starta motorn och låt motorn värmas upp. En misslyckad eller smutsig injektor har samma symtom som en sotigt tändstift, eftersom det kommer att orsaka en misständning. Av säkerhetsskäl, stå på ena sidan av fordonet eller den andra - inte stå framför och luta över fläkten. Dra en injektor elektriska kontakten vid en tid för en liten stund och observera motorns reaktion. Varvtalet ska sjunka avsevärt när du drar ur kontakten, stänga av bränslet till denna cylinder. Om motorns varvtal förblir densamma, är injektorn dåligt.
6

tillbaka kontakten och gå vidare till nästa injektorn tills alla har kontrollerats. Den bästa rekommendation är att byta spridare. Om misständningar är mycket liten, har en serviceanläggning rengöra injektorer. Något mer än en mindre misständning är inte värt att försöka städa. Rengöring injektorer fungerar en gång av ett par hundra om de har en uttalad miss.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64982.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.