Hur vill kolla Stötdämpare eller MacPherson fjäderben i ett Geo Metro

Om din Geo Metro verkar studsa väg lite mer än tidigare, är det dags att kolla in de chocker och stöttor för att se till att allt fungerar som det ska. Din Geo använder en MacPherson strut församling som använder en teleskopisk spiralfjäder som sitter under ett spjäll, som är din stötdämpare och avgörande för din fjädringssystem. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
Air spärrnyckel eller hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Road testa din Geo Metro. Om du kan känna en extra några studsar när du går över ett farthinder, eller märker att ena änden eller ena sidan av bilen är pitching ner eller upp, eller om det är svårt att styra när du träffar en bula, dina chocker och stöttor är det antagligen.
2

Ge din Metro en bra studs för att testa de stötar och stöttor. Ta framskärmen och skaka din bil upp och ned kraftfullt några gånger och sedan låta det gå.
3

se vad som händer. Om din Geo studsar en eller två gånger, då de chocker och stöttor är i bra form. Om håller studsande efter det, då måste du ha en mekaniker kontrollera din Macpherson strut församling närmare att bedöma tillståndet för de stötar och stöttor.
4

Kontrollera skicket själv för en tydligare bild av vad som finns fel. Palla upp bilen med hjälp av domkrafter och pallbockar att säkert stödja chassit och hålla hjulen hänger fritt.
5

Ta hjulaggregatet med en hylsnyckel eller luft Ratchet och ställ åt sidan. Leta efter upphängningsarmen, spiralfjäder och dämpare bakom och ovanför navet.
6

Inspektera upphängningsaggregat för bucklor, rost, korrosion, och urkärnade områden. Om du märker någon olja av vätska från stötdämparen, är detta en röd flagga att stötarna behöver bytas. Om bultarna eller någon aspekt av stagenheten har ge till det när du trycker eller drar i det, ta din Geo till mekaniker och har enheten bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63853.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.