Symtom på en avgasrör Läckage

Grenröret är en viktig komponent i avgassystemet. Gaser från motorn ut genom avgasgrenröret i avgasrören och ut ur fordonet. Fördelaren är kopplad till många små rör, som samlar avgaser från utblåsningsslaget via motorns kolvar. Head packningar på fordonet säkerställa att avgaserna överförs i grenröret så att den inte hamnar i andra områden av förbränningssystemet. Men ibland kan avgasgrenrör utveckla läckor. Lukt

Eftersom grenröret är ansluten till andra delar av avgassystemet, kan många av symtomen på ett avgasgrenrör läcka också vara symptom på problem med andra delar av systemet. Dock är en stark lukt av gas i utsläpp en viktig symptom på ett avgasgrenrör läcka. Detta inträffar eftersom inte alla av gasen passerar ordentligt genom avgassystemet till följd av läckan i grenröret, vilket leder till emissioner med en starkare gas lukt och en högre koncentration av sot.
Strålningstest Underlåtenhet
p Om ditt fordon inte klarar ett utsläpp test, är detta en annan viktig symptom på ett avgasgrenrör läcka. En läcka i grenröret orsakar syre att komma in i avgasflödet, vilket resulterar i en felaktig blandning av bränsle och högre utsläpp. När din bil misslyckas utsläppen testet, måste mekanikern avgöra om detta misslyckande är orsaken till ett avgasgrenrör läcka eller en följd av andra problem i avgassystemet.
Ovanlig Engine Sound

Ett underligt ljud i motorn är ett annat symptom på ett avgasgrenrör läcka. Oftast sker detta i form av ett märkligt knackar ljud nära avgasröret. Detta kan vara ett svårt symtom att upptäcka eftersom det kan vara svårt att höra knackar ljud över de vanliga ljud i bilen, speciellt när du kör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63711.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.