Hur man laddar Slutna blybatterier

En blybatteri är en typ av batteri som kallas en "sekundär cell." En sekundär cell kan urladdas och laddas flera gånger. Många blybatterier som säljs på bildelar butiker är slutna celler (även känd som "underhållsfria) batterier. Eftersom ett "underhållsfritt" batteri inte kräver periodvisa förändringarna i den sura elektrolyten lösningen, kan det vara svårt att bedöma hur man håller ett sådant batteri ordentligt charged.One lösning för att hålla ett "underhållsfritt" (eller någon annan sekundär cell ) batteriet laddat är trickle-laddning. Detta avgiftssystem metod använder en liten ström för att hålla batteriet laddat, och betraktas allmänt som en säker laddning metod. Saker du behöver
12-volts växelström till likström adapter
Elektriska tänger
Lödkolv och lödtenn
Två klämmor batteri: en röd, en svart
Digital voltmeter
eltejp
Visa fler instruktioner
1

Skär av spetsen strömadaptern och separera trådarna ca 6 inches från varandra. Skal kablarna i ½ tum av isoleringen.
2

Slå på digital voltmeter. Fäst den röda (positiva) sond från digital voltmeter till en av de blottade trådarna på strömadaptern. Fäst den svarta (negativa) sond till annan exponerad tråd. Anslut nätadaptern till ett eluttag. Om voltmetern registrerar 12 volt, bifoga en bit eltejp för att markera tråden anslutas till den röda proben. Om voltmetern registrerar -12 volt, markera kabeln är ansluten till den svarta proben.

Koppla bort nätadaptern från vägguttaget och koppla ur sonderna.
3

Bifoga den märkta ledningen till den röda batteriklämman och löda detta sammanhang. Fäst den omärkta ledningen till den svarta batteriklämman och löda detta sammanhang. Anslut den röda klämman till batteriets pluspol. Anslut den svarta batteri klämman till batteriets minuspol. Anslut nätadaptern till eluttaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64493.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.