Hur vill kolla Clutch Problem

Clutch problem kan ha olika orsaker, och du kan kontrollera de flesta av dem själv för att felsöka problemet. Om problemet är allvarligt, liksom kopplingen inte kan engagera transmissionen vara i växel, så du behöver be om professionell mekaniker hjälp. Kontroll av koppling problem själv är viktigt, eftersom justering av kopplingen är ganska lätt, samtidigt som de får det ersättas med en mekaniker är ganska dyr om du inte vet säkert vad som är fel med kopplingen. Instruktioner
Slippage
1

Ställ i nödbromsen, starta motorn, och rev upp det.
2

Placera överföring i en hög växel.

3

släpper långsamt kopplingen pad, och försök att köra fordonet i riktning framåt upprätthålla väldigt lite fart.
4

observera om motorn fortfarande går långsamt som du släpper upp kopplingspedalen.
5

observera om motorn dödas omedelbart eller om den är igång momentant innan kopplingen gör det stall. Om motorn går momentant innan den dör, måste det finnas en partiell koppling slirning problem, men om det går långsamt, då finns det ett konkret problem att slira med kopplingen.
Onormala ljud

6

Stäng av motorn och lyssna efter onormala gnisslande, skrapande eller clunking ljud när kopplingspedalen flyttas uppåt eller nedåt. Dessa ljud indikerar en utsliten mekanism clutch release som kan vara i behov av smörjning.
7

Aktivera kopplingen, och lyssna efter ljud som knackar och skramlar. Dessa indikerar friktion problem med skivan som kanske har slitna.
8

frikoppla kopplingen, och lyssna efter onormala ljud från motorn. Detta skulle kunna tyda på ett problem med kopplingsurtrampningslager, som kanske behöver smörjas eller bindande.
9

Sätt bilen i friläge, och lyssna efter missljud. Dessa ljud kan sluta så snart kopplingspedalen trycks och orsakas av överföring problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66571.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.