Varför är min Förgasare poppar ?

Förgasaren reglerar flödet av bränsle och luft till en motor. Många moderna bilar har eliminerat förgasare till förmån för direkt bränsleinsprutning styrs av en dator . Äldre bilar med förgasare kräver underhåll och rengöring för att hålla bränsle och luft strömmar korrekt . Knäppande ljud från en förgasare indikerar en form av baktändning . Bränsle och luft blandningen är för mager

För mycket luft och inte tillräckligt med bränsle orsaker backfires att uppträda i insugningsröret . Den exploderande blandning ventiler sedan genom förgasaren . Felaktig justering av förgasaren eller läckor vakuum kan orsaka detta tillstånd .
Felaktig Tändningsinställning

Tändsystemet styr leveransen av gnistan från elsystemet till tändstiften . Dessa gnistor måste sändas vid rätt tidpunkt . Om timingen är av motorn går på tomgång grov och backfires inträffar . Använd ett stroboskop att kontrollera tändinställningen enlighet med fordonets specifikation. Distributören behöver justeras för att korrigera indelningen .
Fuel System Problem

Ett igensatt bränslefilter eller trasig bränslepump kan orsaka problem med bränsletillförseln . Detta resulterar i en bränsleblandning som är för mager för motorn och resulterar i backfires genom förgasaren .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67719.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.