Hur man läser DTC-koder på en Ford Taurus

diagnostiska felkoder, eller DTCS, är felkoder som genereras i drivlinan styrmodulen när den tar emot data från någon av de sensorer som övervakar drivlinan som inte korrelerar med data programmeras in i modulen på fabriken. Varje DTC motsvarar en felsökning test som måste utföras till fullo diagnostisera felet. När datorn har lagrat DTC, vänder Check Engine lampan på för att varna föraren finns ett funktionsfel. Medan koderna inte lokalisera fel, behöver du känna dem för att felsöka problemet. Saker du behöver
Scan verktyget
Visa fler instruktioner
1

Klättra in i förarsätet och anslut Scan verktyget till DTC-porten som sitter under instrumentbrädan vid ratten kolonn. Porten är rektangulär med ett plastlock som täcker det. Locket ska ha bokstäverna "DTC" präglat på den. Du kan köpa ett felsökningsverktyg på några större Biltema eller från ett lokalt professionellt verktyg säljaren.
2

Se Scan Tool anvisningar om hur man utför en självtest på systemet och sedan köra självtest.
3

Record koderna scan verktyget hämtar på en bit papper. Avmarkera inte koderna när du uppmanas att göra det om du inte är säker på att du har reparerat felet som utlöste koderna i första hand.
4

Se listan över felkoder som medföljde felsökningsverktyg att avgöra vilka precisera testet att använda för att reparera felet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64654.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.