Felsökning bränslepumpens relä på en 1996 Kia Sportage

Reläet på en 1996 Kia Sportage är en distans-strömbrytare. Dess syfte är att hålla hög strömstyrka tråd bränslepump ur sittbrunnen där det är osäkert att driva sådan hög strömstyrka. Alla höga strömstyrka enheter på en Kia Sportage har ett relä under huven som fjärrstyrs i sittbrunnen. Reläer finns i flera strömstyrka betyg, och antalet terminaler på reläet beror på antalet avlägsna källor av aktivering. Saker du behöver
Voltmeter
3 jumper kablar med krokodilklämmor
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven. Ta bort locket på säkringshållaren reläbox placerad på förarsidan fender väl. Ta bränslepumpens relä från lådan. Ett diagram på lock identifierar reläer. Om diagrammet saknas, konsultera instruktionsboken för den här informationen.
2

Anslut en av jumper kablar till jordanslutningen på reläet. Alla reläer har ett diagram på sidan av dem identifiera terminalerna. Om det är svårt att läsa, oroa dig inte om det. Bara fästa krokodilklämman till någon av terminalerna. Det gör inte ont reläet om fel terminalen används och det kommer inte gnista eller göra någonting konstigt. Anslut den andra änden av denna kabel till den negativa polen på batteriet.
3

Anslut den andra bygel till "jag" eller antändning terminal. Om det inte kan identifieras, bara koppla den till vilken som helst av de återstående tre terminaler - allmänt terminalen mittemot marken. Om terminalerna inte är identifierade, kan du behöva vrida trådarna till olika terminaler för att hitta de rätta.
4

korthet beröra den positiva änden bygel till den positiva polen på batteriet. Reläet kommer att ge ett hörbart klick när den stängs och kan kännas som det fungerar. Om terminalerna inte är identifierade, rotera jumper kablar och rör vid batteriets pluspol tills det klickar. Om det inte kommer att klicka eller funktion enligt detta förfarande, byt reläet.
5

Anslut en av krokodilklämmor på tredje bygel till endera av de två återstående anslutningarna på reläet och den andra änden av kabeln till den positiva polen på reläet - den som levererar batteriet. Den huvudsakliga sidan av reläet kommer att drivas samtidigt reläet drar.
6

Anslut en av voltmetern leder till den återstående terminalen på reläet och den andra änden till den negativa terminalen på batteriet. Aktivera reläet genom att röra den positiva bygel till den positiva polen på batteriet och titta på spänningen på voltmetern. Batterispänning bör vara närvarande när reläet aktiveras och ingen spänning när reläet deaktiveras. Om så inte är fallet, byt reläet.
7

kontrollera hur kontakterna terminaler i säkringen reläbox. Anslut voltmetern svarta ledningen till en bra jord på motorn eller den negativa polen på batteriet. Använd den andra ledningen att sondera de fyra håligheter i rutan för makten. Det bör finnas en terminal som har makten ständigt med nyckeln off. Om det inte finns någon spänning, kontrollera säkringen bränslepumpen. Om det är bra, det finns ett problem med ledningarna från batteriet till reläplintarna. Om spänning finns, vrid nyckeln på. Sond terminalerna gång mer. Det bör finnas möjlighet att ytterligare en terminal när nyckeln vrids om, men denna spänning kommer att vara närvarande för endast två sekunder åt gången. Om datorn inte ser motorn igång, visar det bränslepumpen off. Använd en hjälpare att cykla växeln när du kontrollerar reläet. Om det finns ström, är reläet dåligt. Om det inte finns någon sekundär effekt, är tändningslåset dåligt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64953.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.