Testa en yttre spole i en 1988 och 1989 Chevy GMC

Tändningen på en 1988 och 1989 Chevy GMC är den konventionella stilen med en extern spole och en distributör. Fördelaren innefattar en hall-effektsensor med förmågan att kollapsa fältet i spolen och avfyra tändstiften. Spolens primärlindningama bygga en hög avgift för elektrisk kraft när det matas 12 volt genom spolen pluspol. När spolen minuspol är jordad av distributören, primärlindningarna i spolen kollaps i de sekundära lindningarna med tillräckligt kilovolt (kV) för att övervinna motståndet i ledningarna och gapet i tändstift. Saker du behöver
Volt /ohmmeter
Byglingstråd
Vass kniv
Visa fler instruktioner
1

Utför ett snabbtest för att se varför fordonet kommer inte starta. Titta på spolen och märker att kontakt har två sidor. Den högra sidan har en rosa batteri plus (+) och en vit (varvräknare) tråd. Den andra sidan har en vit (tändspole kontroll) och en rosa och svart (tändning styrenhet) tråd. Dra spolkabeln ur fördelarlocket och lägga sin exponerade änden på en bra yta, t.ex. ventilkåpan.
2

Skär en liten bit isolering utanför den vita ledningen ovanför rosa och svart tråd att testa spolen för att se om det är bränning. Anslut bygel så den vidrör metallen inuti kabeln. Slå på tändningen och kort peka på motsatta änden av bygel till jord. Varje gång bygel är rörd till en plats, bör spolkabeln kasta en hälsosam gnista om spolen är bra. Om du inte kan se en gnista, har spolen misslyckats helt. Om bilen går dåligt och har en misständning, fortsätt att leta efter en felaktig spole.
3

Dra stickproppen ur spolen. Placera voltmeter på ohm skalan. Sondera rosa och svart terminal med en bly och spolen fästet med den andra ledningen. Motstånd bör vara oändlig, vilket innebär att ingen kontinuitet eller ingen förändring i original display. Hålla ledningen på rosa och svart terminal och röra den andra änden till den vita ledningen på motsatt sida under rosa. Detta är den tach tråd. Motståndet ska vara 0,2 till 1,5 ohm eller mycket låga. Nästa, håll sonden på den rosa och svarta terminalen och sätta sonden in i spolen tornet. Motståndet ska vara 5,000 (5K) till 25.000 (25K) ohm. Om siffrorna inte är inom dessa gränser, byt ut spolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66553.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.