Blåst topplockspackning Diagnos

Den topplockspackning bildar en tätning mellan motorblocket och topplocket , och den måste hålla motorolja , kylvätska och förbränningsgaser separat . Symtom på en blåst topplockspackning drabbar vanligtvis oönskade blandningen av dessa vätskor . Olja och läckor kylvätska

Undersök den övre delen av motorn för läcker . En läckande topplockspackning kommer ofta visa sig genom olje-eller kylvätska läckage runt den övre delen av motorn där cylindertoppen och motorblocket möts.
Motorolja Symtom
< p > en ljusbeige fradga eller skum i motoroljan är ett tecken på att kylvätska läcker genom topplockspackning och blanda med oljan . Detta skum kommer vanligtvis att vara synliga med olja på slutet av stickan .
Kylvätska Symtom
p Om motorolja läcker genom topplockspackningen och blandas med kylvätskan , kommer du att se en oljig avskum som flyter på ytan av kylvätskan i kylaren och kylvätskan kommer att ha en brun , oljig utseende .
motoravgasen Symtom < br >

en blåaktig rök i avgaserna är ett tecken på att olja läcker in i motorns cylindrar . En vit rök indikerar att kylvätska läcker in i cylindrarna .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66360.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.