Felsökning av en Dodge 360 ​​Motor

De 360 ​​motorn har funnits sedan mitten av 1970-talet, och Dodge använder den mest i äldre modeller. Dodge fordon tillverkade före 1996 fortfarande använder en form av omborddiagnos (OBD) inte upp till nivå med det nuvarande Naturvårdsverket standardiserad version. OBD-I eran undanmanöver har en dator som övervakar motorns funktion. OBD scanner tilldelar en kod till varje problem som uppstår, och du kan dra en lista över de senaste fel från systemet. Felsökning denna motor för hand kan ta lite tid. Instruktioner
1

Leta upp en förteckning över OBD-I blinkkoder och och kodning definitioner för Chrysler familjen av fordon antingen online eller i en Haynes reparationshandbok för någon Dodge modell med en 360 motor. Om du använder Internet, skriva ut en kopia av koderna. Ta med listan till din Dodge. Öppna dörren och gå bakom ratten.
2

Skjut din Dodge startnyckeln i tändningslåset cylindern. Slå på nyckeln fram och tillbaka i följande rutin: på, av, på, av och på. Komplettera denna sekvens av viktiga svängar inom loppet av fem sekunder.
3

Håll ögonen fast på Dodge "service Engine Soon" ljus. När det börjar att blinka en felkod, tolka blinkar och skriva varje kodnummer ner. Chrysler använder tvåsiffriga blinkkoder med siffrorna representerade i blinkkoder med samma längd. En liten paus kommer att ske efter den första uppsättningen blinkar för att indikera början av det andra numret. Till exempel, Chrysler flash koden "43" kommer att bestå av fyra blixtar, en paus och tre slutliga blinkar. Längre pauser kommer att separera hela koder.
4

Rådfråga material du tog med dig. Hitta de definitioner och beskrivningar för varje koder du nedtecknade.
5

bort din nyckel från Dodge. Pop huven och börja undersöka 360 motor, med hjälp av listan som en referenspunkt. Undersök inte bara den del som anges av flash-kod men allt runt omkring. Exempelvis indikerar flash-kod "43" en nonresponsive krets tändningslåset. Felsökning inte bara just denna krets men allt kopplad till den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67006.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.