Bad momentomvandlare Symtom

En dålig momentomvandlare kommer att orsaka en rad problem för ditt fordon. Momentomvandlaren är den del som omvandlar kraften i din kör motorn i kraft som gör att din bil att faktiskt flytta. Om momentomvandlaren raster, griper upp eller på annat sätt inte fungerar, kan du räkna med att drabbas av allvarliga problem med din bil eller lastbil. Momentomvandlare problem ofta kan misstas för andra systemfel, så det är viktigt att ha bilen korrekt diagnos av en certifierad mekaniker innan reparationer. Transmission Problem
p Om nållagren inne i momentomvandlaren är slitna, kommer du att höra ljud när bilens växellåda är i växel, men inte när fordonet sätts i neutralläge. Om momentomvandlaren slutar fungera, kan din överföring överhettas och skadas permanent. Många bilar har sensorer som övervakar överföringen temperatur, vilket kan vara en indikator på en momentomvandlare problem.
Långsam acceleration och effektförlust
Problem

med kopplingen på din momentomvandlare kan orsaka att fordonet förlorar hästkrafter eller accelererar långsamt, även när du trycka ner gaspedalen med mer kraft än vanligt. Din bil kan kännas trögt, som om det är att behöva göra mer arbete för att bibehålla samma mängd acceleration och kraft den brukar.
Överhettning

Ett problem med momentomvandlarens orsakar mer påfrestning på motorn när den försöker att ge ström fordonet måste reagera som vanligt. Detta kan orsaka att fordonet överhettas. Om ditt fordon är överhettning, särskilt om det rör sig med en konstant hög hastighet, och du har uteslutit problem med kylsystemet bör du ha momentomvandlaren kontrolleras noggrant ut.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66555.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.