Knock Buller i en Detroit Diesel Series 60

Infördes 1987, var den första Detroit Series 60 motor ett avsteg från sina föregångare på många sätt. Dess överliggande kamaxel ökat flöde genom huvudet och drive-by-wire gasreglage gjort det den allra första roadgoing lastbilsmotor att utnyttja fulla elektroniska kontroller. Medan 60 avancerade tekniker hjälpte till att göra det en älskling bland förare och mekaniker i årtionden, är det inte fri från de problem som plågar alla dieslar oavsett årgång eller design. Normal slammer

Series 60 är inte den starkaste diesel på jorden, men det är fortfarande en diesel. Dieslar verka i ett konstant tillstånd av detonation, som inte är så exakt eller så snabbt som gnisttändning. En dieselmotor komprimerar sitt bränsle till antändning stället snabbt blinkande det att bommen med en gnista. Alla dieslar verka under en viss mängd okontrollerad detonation eller ens förtändning, och direkt-motorer som Series 60 är ännu mer benägna att skramla. Lägg till att motorns normala bränslespridare och bränslepump racket och du har ett recept för konstant, men normal, slammer.
Fuel Knocking

Eftersom diesel antänder bränsle när kolven stiger i cylindern, sprutas bränslet innan kolven närmar sig den övre dödpunkten kommer preignite och skapa en separat flamfront. När den flamfronten smacks in i en som är tänkt att propagera från toppen av cylindern, de chockvågor avbryta ut och resultera i knackning. Ironiskt nog kommer dessa dubbla flamfronter resultera i ofullständig förbränning,. Eller åtminstone sen förbränning, vilket resulterar i en misständning Addera ditt Fuel Knock Problem
p Om du inte har 't modifierad motor, så oddsen är att du har någon form av bränsleläckage i cylindern. Detta bränsle kan komma från en läckande insprutare, men det kunde lika gärna vara en intern oljeläckage. Series 60 är mer än kapabel att använda sin olja som bränsle, så olja läcker in i cylindern genom dåliga tätningar eller via turbo kommer att fungera som ett ytterligare bränsle och hetsa förtändning. Vidareutveckling av bränsleinsprutningstidpunkten eller överdrivet förlänga insprutningscykeln kommer också orsaka förtändning, vilket är anledningen till diesel entusiaster generellt föredrar att installera större spridare stället för att bara leka med lager injektor timing eller varaktighet.
Förlust av Luft eller EGR

Bristande boost, okontrollerad boost, en dåligt fungerande wastegate eller en funktionsstörning avgasåterföringsventil eller solenoiden kommer alla kasta av motorns känsliga luft /bränsle-balans. Detta är motsatsen till en läckande insprutare, att vara precis rätt mängd bränsle, men för lite syre för att bränna den. Boost läckor och en dåligt fungerande wastegate kommer att resultera i en märkbar ökning på lastbilens analoga boost mätare. Några andra syrerelaterade misslyckanden kommer att utlösa en lätt kontrollera motorn och andra inte, beroende på årsmodell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68355.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.