Felsökning av elsystem i en Acura Integra

Sedan Honda slutat sälja Acura Integra i USA 2007, har Acura ägare fick ta på sig en större roll i underhåll av fordon. Din Integra elsystem består av många komponenter och sensorer, inklusive startmotor, generator och ljus. Innan du tar bilen ner till Honda återförsäljare för en krok upp till datorn och en dyr reparation räkningen, försöka felsöka själv. Saker du behöver
Säkring avdragare
stjärnskruvmejsel
Avsmalnande sond
spår
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera om en säkring när du först uppleva ett elektriskt problem. Ett diagram på säkringsboxen locket visar dig vad säkringen styr vilken komponent. Öppna säkringsdosan under huven, och ta bort eventuella trasiga säkringar med en skruvmejsel. Kontrollera även säkringarna i det inre säkringsdosan, ta bort dåliga säkringar med en säkring avdragare.
2

Leta i streck fuse-reläbox om du har problem med blinkers eller varningsblinkers. Ta bort blinkers /fara relä, och kontrollera om reläet och socket terminal är i bra form och att ta kontakt. Om allt ser ut, göra ingående tester vid uttaget. Reparera eventuella problem, och kontrollera dina vrida signaler och varningsblinkers. Om problemet kvarstår, byt blinkers /risk relä.
3

veta om din torkare relä om dina vindrutetorkare agera som de är besatt av att komma på alldeles själva. Av någon anledning, är detta ett problem i äldre Acura modeller. Kontrollera säkringsboxen först. Om du inte kan lokalisera problemet, byt torkar reläet.
4

Titta på anslutningar. De bör vara ren utan lösa kablar. Använd en avsmalnande sond för att kontrollera kablar och anslutningar från virasidan, om möjligt. Alla kontakter som inte är vattentäta ska packas med fett. Infoga kontakter, göra vissa att push-ner releaser lås.
5

Recall om du har ersatt ett bromsljus nyligen. Om dina bromsljus insistera på att vistas på även när foten lossnar bromspedalen eller om innerbelysning dim när du bromsar, kan det vara så att du eller någon ersatt bromsljus med fel glödlampa. Tre dollar för rätt lampa och du kommer att undvika en resa till mekaniker.
6

Byt din Acura Integra starter om start är ett problem, och du har redan kontrollera säkringarna, batteri och generator. Batteriet bör ge ström till solenoiden ovanpå startmotorn, så att startmotorn aktiveras.
7

Meddelande om laddningsindikatorn tänds när motorn är igång (det ska gå ut efter motorn startar). Detta betyder ofta att avgiftssystemet inte laddar batteriet längre. Stäng av allt elektriskt-radio, luft, värme, farthållare och fönsterhissar. Håll bilen igång tills du kan få det till närmaste tekniker för reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63762.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.