Felsökning av luftkonditionering i en Mercury Villager

Ta ett skott på att försöka felsöka problem luftkonditioneringssystem i din Mercury Villager innan en kostsam och tidskrävande resa till återförsäljaren eller en mekaniker. Ibland luftkonditionering problem i en bil kan vara en snabb och enkel fix. Saker du behöver
skruvmejsel
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

starta bilen och slå på luftkonditioneringen. Låt motorn gå några minuter så att luften kan kyla. Om luften går okej men inte får kalla, kolla under bilen för en pool av grön-blå vätska som indikerar en kylvätska läcka.
2

Justera klimatet styr nästa. Om de verkar fungera bra, men har ingen effekt på luften då problemet är nog så enkelt som en trasig säkring. Om kontrollerna inte känns rätt, så problemet är förmodligen med kontrollpanelen. Om du inte kan höra den vanliga blåser ljud när man luften så problemet är sannolikt med fläktmotorn.
3

Hitta säkringsdosan i en Mercury Villager på förarsidan. Det är under och till vänster om ratten nära bromsen. Du kommer att behöva använda säkringen guide på insidan av säkringslådan lock att lokalisera den exakta säkringen men det kommer att bli brun i färgen.
4

Koppla den svarta negativa batterikabeln innan du tittar på kontrollen panelen. Hitta askkoppen och mugghållare i mitten av instrumentbrädan och lossa de två flikarna för att ta bort den.
5

Ta bort de fyra pinntyp hållarna och ta bort konsolen locket. Ta bort instrumentpanelen genom att ta bort skruvarna. Koppla cigarettändaren elektriska kontakten. Skruva av kontrollpanelen, dra ut tillräckligt för att koppla den elektriska anslutningen och ta bort den.
6

Demontera handskfacket för att komma till fläktmotorn i en Mercury Villager. Unbolt stag som håller instrumentpanelen på plats. Koppla bort slangen som fästes på vänster sida av motorn, och den elektriska anslutningen. Ta bort de tre skruvarna som håller motorn på plats och dra ut den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63810.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.