Min 1997 Altima startar inte

När ditt 1997 Altima inte startar, kan det finnas ett antal skäl till varför. Många faktorer måste komma samman för en motor att kunna starta. Energiflödet skickar en gnista från batteriet in i de elektriska komponenterna i din motor. Luftflödet drar in luft, filtrerar partiklar ur den och blandar den rena luften med bränsle i förgasaren eller insprutningssystemet att utlösa liten avgift som tvingar motorn att starta. Bränsleflödet drar i gasen, filtrerar föroreningar från den, och sänder den till rätt komponent. Instruktioner
1 Kontrollera tändstiften, sladdar och batteri för att säkerställa energiflödet fungerar.

Kontrollera energiflödet. Börja med att kontrollera batteriet. Om din strålkastare, radio och innerbelysning kommer på, är chansen, att batteriet är bra. Inspektera ledningarna för tändstiften för sprickor och röta. Ta bort en av tändkablarna genom att bara dra i vajern bort av distributören. Har någon vrid tändningsnyckeln något medan du tittar inne i tråden för gnistan. Om det finns en gnista, är energiflödet åtminstone komma till distributören. Om det inte finns en gnista, kan det finnas ett problem med tändningen eller distributören församling. Kontrollera tändstiften för slitage eller för trasiga ändar. Om gnistan överförs från batteriet till en dålig tändstift, eller pluggar, kan det leda till att motorn "saknas" eller inte startar alls.
2

Kontrollera luftflödet. Öppna huven av fordonet och ta bort luftfiltret som kommer att placeras på den högra sidan nära bromsvätskebehållaren. Ta bort eventuellt skräp som kan blockera ventilerna och kontrollera skicket på luftfiltret. Om det är igensatt med smuts, luften blir inte luft-bränsleblandningen kammaren och hindrar Altima från start. Byt luftfiltret och prova att starta Altima igen.
3 Fuel flow är bara ett problem som kunde hålla Altima från start.

Kontrollera nivån på bränslet. Du kan helt enkelt vara slut på gas. Kontrollera bränslefiltret. Det ligger på förarsidan i den bakre delen av motorrummet. Ta bort säkringen bränslepumpen från det inre säkringsdosan i instrumentbrädan. Starta motorn, kommer detta att dränera den resterande gasen från bränsleledningarna att minimera mängden gas spill när man byter bränslefiltret. Ta loss bränslefiltret och ta gasledningarna med en lätt dragning. Om det finns slam eller blockering kommer det att vara lätt att se. Byt bränslefilter och bränslepump säkringen och prova att starta bilen igen.
P Det är möjligt att bränslepumpen i sig inte fungerar vilket också hindrar Altima från start. Vissa bildelar butiker kommer att ha ett fordon diagnostiskt verktyg som låter dig veta vilken del av bränsleflödet eller andra system misslyckas.
4 Wheel Lock kan vara vad som hindrar bilen från att starta.

Vrid ratten åt sidan. En av funktionerna i 1997 Nissan är hjulet låssystem. Detta hindrar fordonet från att starta om hjulen är vänt för långt åt ena sidan eller om däcket rörelse hindras av en trottoarkant. Om ingen av de andra lösningarna har fungerat, prova att sätta bilen i friläge och flytta bilen, där du kan göra det på ett säkert sätt, från hinder till däcken och vrida på ratten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66527.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.