Så här testar du Vevaxelgivare på en 1992 GMC Jimmy 4.3L

Den 1992 GMC Jimmy med en 4,3-liters motor plockar upp sin vevaxelposition signal från en pickup spole placerad i fördelaren. Den pickup spole alstrar en AC-signal som rotorn i fördelaren varv. Denna signal är inte slumpmässigt, den genereras av ett kugghjul passerar framför den picupspole synkront med vevaxeln. Denna signal används av styrenheten på sidan av fördelaren för att styra tandning och bränsleinsprutning. Saker du behöver
Voltmeter
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort skruvarna fördelarlocket, med hjälp av skruvmejseln. Lyft av locket med tändstiftet bifogade kontakten kablar. Placera locket bakom distributör för nu.
2

Testa picupspole först för att se om det genererar en signal. Dra den vita kontakten från pickup spole inuti fördelaren. Vrid voltmetern väljaren till "AC"-skalan. Använd voltmetern s röda och svarta ledningarna att sondera picupspole terminaler.
3

Placera en sond på vardera av de två kvinnliga terminalerna. Har en hjälpare starta motorn medan du tittar på voltmetern. Spänningen ska variera mellan 0,10 till 1,4 volt växelström. Om ingen spänning finns, är styrmodulen fungerar och är oförmögen att omvandla spänningen signalen för att driva spolen och injektorer.
4

Kontrollera kontakten picupspole för korrosion. Rengör eventuella korrosion med bakpulver, spola med vatten och anslut kontakten. Om det fortfarande finns någon spänning från pickup spole, byt ut den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68446.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.