Hur provbänk en Starter Använda ett 12 volts batteri

Testa elektriska apparater på arbetsbänken kan vara farligt om du inte följer anvisningarna helt. Arbetstagaren måste förstå funktionerna i en solenoid och startknapp och kunna koppla dem på plats. Arbetaren behöver också en förståelse av begreppet en in-line säkringshållaren och dess funktion och måste ha förmåga att använda elektriska och mekaniska verktyg. Inkopplingstest komponenter i serien skall också utföras. Denna metod är till att börja bänktest bara, inte sina magnetventiler. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Tunga handskar
Stor bänk skruvstäd
Nummer sex tråd (efter behov) katalog nummer tolv tråd (efter behov) katalog Batteri klämmor
Spade kontaktdon kit
Solenoid
Startknapp
In-line säkring (30 amp)
Visa fler instruktioner
1

Ta på skyddsglasögon. Sätt på grova handskar. Placera 12-volts batteri på en säker plats på bänken. Placera startmotorn i en tung, metall-bearbetning skruvstäd monterad på toppen av din arbetsbänk med de två stora positiva och negativa polerna vända uppåt.
2

Använd flatstift för alla anslutningar. Anslut ett nummer 6 tråd tillräckligt länge för att komma åt batteriet till den negativa terminalen på startmotorn eller startmotorn ramen med en stor spade kontakt. Anslut den andra änden av kabeln till den negativa inlägg på batteriet på samma sätt. Försök inte att använda solenoid monterad på batteriet, om det finns någon, och se till att alla kablar är borttagna från den. Addera 3

Montera magnetventilen på provbänk. Anslut ett nummer 6 tråd tillräckligt länge för att nå solenoiden till den positiva polen på startmotorn med en stor spade kontakt. Anslut den andra änden till antingen stora terminal på solenoiden med användning av en stor flatstiftet. Anslut ett nummer 6 tråd tillräckligt länge för att komma åt batteriet till den andra stora terminalen på solenoiden på samma sätt.
4

Anslut nummer 6 kabeln från solenoiden till den positiva polen på batteriet. Anslut ett antal 12 tråd till små negativa terminalen på solenoiden med en liten spade kontakt. Anslut den andra änden till minuspolen på batteriet med en stor spade kontakt.
5

Montera startknappen på provbänk. Anslut ett antal 12 tråd tillräckligt länge för att nå startknappen till den lilla positiva polen på solenoiden med en liten spade kontakt. Anslut den andra änden till antingen terminal på startknappen med en liten spade kontakt.
6

Anslut ett antal 12 tråd tillräckligt länge för att komma åt batteriet till den andra terminalen på startknappen på samma sätt . Anslut en in-line säkringshållaren till slutet av tråden från startknappen. Anslut den andra änden av in-line säkringshållaren till den positiva polen på batteriet. Placera 30-amp säkring i säkringshållaren.
7

Kontrollera att alla anslutningar är täta och på rätt plats. Kontrollera skruvstäd att vara säker på strömbrytaren är fast fästade. Tryck på startknappen, vilket kommer att driva solenoiden, vilket i sin tur använda startmotorn som testas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65517.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.