Problem med en automatisk koppling

Kopplingar är utrustade i bilar med både manuella och automatiska växellådor. Kopplingar har två roterande axlar som antingen kan anslutas eller separeras. Kopplingen är ett sätt för hjulen att koppla ur motorn så att bilen kan stanna utan att motorn dör. Kopplingar använder en hel del friktion för att göra detta hända, vilket så småningom kan leda till tillräckligt slitage att skapa problem. Slipping

Ett stort problem med elektromagnetisk koppling för äldre fordon slirar. Under årens lopp, kommer friktionen få kopplingen skivan tjänat ut och förlorar det material den är gjord av. Det material som Kopplingsskivoma är gjorda av är liknande den i en bromstrumma eller skivbroms, som också bära outs efter en hel del användning. När kopplingsplattan förlorar dess material, börjar kopplingen att slira och slutar sända kraft från motorn till hjulen.
Stickning

annat vanligt koppling problem i bilar är fastnar. Stickning uppstår när kopplingen inte rör frigörs ordentligt. Detta leder till slipning och oförmågan av kugghjulen att skifta. Kopplingar kan glida om det finns eftermarknaden koppling komponenter i bilen som inte matchar, en trasig koppling kabel, läckande cylindrar koppling eller luft i det hydrauliska linje. Ibland kopplingen inte fungerar korrekt, och fel mängd kraft går in i kopplingen.
Andra problem

En hård koppling händer när kopplingspedalen kräver en hel del kraft för att det ska fungera ordentligt. Detta kan inträffa på grund av problem med själva pedalen, såsom en dålig bindning. Det kan också hända om det är stickning, problem kabel eller en sliten pivot ball. Problem i kopplingen hydraulsystem från utslitna delar eller blockeringar kan också få kopplingen att bli hårt. Dessutom kan kopplingsurtrampningslager orsaka problem om det blir slitet. Om du hör ljud när kopplingen ingriper, du troligtvis har en hård koppling.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66505.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.