1995 Ford Contour startar inte

Om du har problem med att starta din 1995 Ford Contour, inte panik. Med några felsökningssteg du kanske kan reparera problemet själv. Det finns flera enkla tester som du kan prova att ta mycket tid och bara lite skicklighet. Fastställande av problemet själv kan spara pengar och tid. Saker du behöver
Jumper Cables
Kolsyrat Soda
mutterdragare
Skruvmejslar
batteripolen Cleaner
Visa fler instruktioner
1

Sätt din 1995 Ford Contour i parken och dra i nödbromsen. Vrid nyckeln och försöker starta bilen. Om motorn blir över men inte vev till livet, kan batteriet vara döda eller döende. Testa detta ytterligare genom att vrida strålkastarna slås på. Om strålkastarna tänds men är svagt, är frågan troligen batteriet. Använd startkablar för att starta bilen från batteriet i ett annat fordon. Alternativt, byt ut batteriet. Använd en skiftnyckel för att ta bort batteriet, sedan ersätta den med en ny.
2

Observera batteriet och området runt batteriet. Wiggle kablarna som ansluter batteriet för att se om de är lösa. Om de är lösa, kan de orsaka en elektrisk kortslutning i batteriet. Dra kablarna och försöker starta din 1995 Ford Contour igen. Om det inte startar, titta noga på inläggen på batteriet för att se om de är korroderade. Om du ser korrosion, häll kolsyrad läsk över de tjänster för att ta bort rost och använd ett batteri efter att rengöra batteripolerna.
3

Lyssna noga när du försöker starta din 1995 Ford Contour ett surrande ljud, följt av ett klickande ljud. Om du hör dessa ljud, kanske du har ett problem med starter. Ta bort luftrenaren på din bil med en skruvmejsel för att tillåta åtkomst till din förrätt. Knacka på startmotorn med en hammare. I vissa fall kommer detta att ingripa med svänghjulet. Om det inte fungerar, kontakta en mekaniker om att ha förrätt på din bil ersätts. Byta starter på egen hand kan vara svårt.
4

Sätt nyckeln i tändningslåset och försöka vända det. Om det inte går att slå, eller nyckeln fastnar, kan din tändningslåset behöver bytas. Tvinga inte nyckeln eftersom det kan orsaka mer skada eller ens bryta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66506.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.