Göra dåliga störningar påverkar styrkommittén?

Hela vikten av en bil ram och kropp är upphängd ovanför hjulen från fjädrarna. Vertikal oberoende rörelse av hjulen är nödvändigt att bibehålla dragkraft fordon väg och rubrik, oberoende av körning ytoregelbundenheter. Utan någon metod för att styra vårens ansträngningar, skulle en bil fortsätter guppande långt efter viss yta infractionen påträffades. Stötdämpare begränsa sådan böjning och begränsa andra våren kvaliteter som negativt kan påverka styrningen av ett fordon. Bounce genom uns

När en fjäder komprimeras, tenderar det i sakens natur att trycka mot komprimera lasten, eller vikt. I bilar, försöker fjädern att öka till en normal höjd, kallas markfrigång. Dynamiken i den stöts lasten bär det bortom ride höjd, och lasten avböjs. Återvänder belastningströghet i motsatt riktning komprimerar fjädern förbi normal höjd, och processen fortsätter tills våren styrkan övervinner dynamiken i massan. Den tid och sträcka som en fjäder i att återvända till ett ursprungligt tillstånd är frekvensen för att våren. Styrka priser och frekvenser av fjädrar är noggrant kalibrerade av design för att ge de önskade egenskaperna för en viss tillämpning. Stötdämpare kapacitet är anpassade till dessa specifika fläderkonstanter.
Shocking Beteende

Stötdämpare minskar våren svängningar för att underlätta snabb, även återgår till normal höjd. Ett fordon med svaga eller defekta stötar kan överföra vikt belastningar och akter, eller från sida till sida, beroende på körning ytan avvikelser. Vinkelräta oegentligheter, såsom järnvägsspår eller vägbulor skulle orsaka och akter överföringar att ske. Under skift bakre vikt, minskar belastningen böjning av framhjulen fjäderkraften, och dragning av framhjulen minskar. Styrning korrigeringar överdrivits av efterföljande foreward vikt skift, och bilen kräver ständig styrning justeringar för att upprätthålla ett lager. Huvuddelen av
Side jobb

ett fordons vikt skiftar till utsidan av ett hörn när avrundning en krök. Det lutande av kroppen och ram kallas "rulle". Andra fjädringskomponenter kan vara på plats för att minimera kast, men ordentlig stötdämpare funktion åberopas av sådana anordningar, och avgörande för deras prestationer. Utbyggnaden av en fordonets normala nivåer färdriktningen rätar, och ratten återgår till mittläget. Utan ordentlig stötdämpning, fortsätter att rulla förbi nivå punkten. Vikten överför till grund till våren rebound och böjning. Korrigerande åtgärder som görs med ratten förstärker sidled svängningar. Fordonet utvecklar en gungning i motsatta riktningar som vikt skift repeat.
Stenar och Rolls

Bone-skärande producerade stötar när en fjäder komprimeras snabbt, kallas skakning. Bra stötdämpare buffra plötsliga komprimering något för att lindra den oroande effekter skakning har på upphängningskomponenterna samt passagerare. Korrekt stötprestanda förhindrar också svajar uppstår på motorvägshastigheter, när aerodynamiska krafter kan orsaka vaggande rörelser hos en löst upphängd fordon. På ojämna vägbanor, såsom grus, stötar stabiliserar hjulet studsar som annars kan ställa en oregelbunden rytm. Styrning ingångar avsedda att kompensera för bristen på dragkraft kan bidra till att gunga och rulla till den punkt där styrförmåga förloras. Byt ut slitna chocker med ettor utformade för just ditt fordon för att bibehålla optimal köregenskaper och kvaliteter rida.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68702.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.