Felsökning Överhettning i en Grand Am 2.4L

Den Pontiac Grand Am 2.4 liters fyrcylindrig motor är konstruerad för att köras i varmt och kallt väder och hålla sig inom ett normalt intervall av motortemperaturer. För höga motor temperaturer kan orsaka en rad olika stora motorproblem så dröj inte hitta källan till överhettning problem. Motorns kylsystem innefattar kylaren, surge tank, fläkt, fläktmotor, termostat, drivrem och kylvätska. Kontrollera alltid kylvätskan när motorn är kall för att förhindra skållning skador från het kylvätska. Instruktioner
låg kylvätskenivå Nivåer
1

Ta bort locket på kylvätskans utjämningstank och kontrollera kylvätskenivån i tanken. Tanken är trycksatt så släpper locket sakta för att släppa något tryck byggs upp inuti.
2

Lägg kylvätska till markeringen på utjämningsbehållaren.
3

Starta motorn och låt den gå tills den når normal arbetstemperatur och tillsätt mer kylvätska om det behövs.
Defekt drivrem
4

Inspektera serpentin drivremmen för spänning och slitage. Byt remmen om den är sprucken eller sliten och justera spänningen om det är för löst eller för hårt.
5

Använd dina händer för att inspektera drivremmen för sprickor eller slitage. Dra händerna längs hela bältet och känsla för sprickor, saknade revben och sektioner som har slitits ned.
6

ersätta en defekt bälte genom att lossa spännaren bulten med en skiftnyckel tills bandet slacks off. Ta bandet och ersätta den med en ny. Följ stigen som visas i diagrammet på dekalen genom kylaren.
7

Vrid spännaren moturs med en skiftnyckel för att låta bandet passar över det. Släpp remspännaren och det kommer automatiskt att justera remmen till rätt spänning.
Blockerat radiatorkärnan
8

Inspektera kylarens kärna för att se om den är blockerad av smuts eller annat material, eller om fenorna har böjda och skadade till den punkt där de inte kan överföra värme från kylmediet till utomhusluften.
9

Rengör kylflänsarna om de är anslutna. Använd högtryckstvätt eller slang och mjuk borste.
10

Bend skador fenor så att de inte trycks ihop eller upp mot metall i kärnan. Om fenorna alltför illa skadad kärnan kan kräva ersättning.
Andra överhettning Problem
11

Inspektera övre kylarslangen genom att känna det när motorn är igång. Börja alltid med en kall motor. Om motorn är igång varm men den övre slangen inte blir varm då termostaten är troligen fastnat i stängt läge. Byt ut termostaten.
12

Inspektera fläkten. Fläkten sitter precis bakom kylaren och hjälper till att dra luft över kylarens lameller. Om bladen är trasiga eller skadade byta fläkten. Fläkten drivs av sin egen motor i stället för av drivremmen. En trasig fläkt motor kommer att orsaka kronisk motorn överhettas. Testa motorn innebär en komplex serie av steg och särskild utrustning och kan kräva en professionell mekaniker.
13

Kontrollera kylvätskan locket utjämningstank att se om det håller trycket i kylsystemet. Denna motor har inte ett trycklock på kylaren i sig. Lyssna efter väste på locket med motorn igång. Sätt tillbaka locket om du kan höra luften flyr från locket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66770.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.