Felsökning av en Chrysler Transmission

Överföring för de flesta Chrysler fordon är en automatisk transaxle (som vanligtvis bara kallas en "överföring"). Chrysler, i synnerhet, har haft många problem med sina sändningar. Deras "flaggskepp" transmissionen, A604 transmission (senare åter badged som 41TE), upplever ofta förtid på grund av kända fel och dålig design. Med detta sagt, måste du felsöka problemet för att kontrollera vad som faktiskt är bruten innan ha det fasta. Saker du behöver
Chrysler ATF
Funnel
Rag
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera transmissionsolja. Vissa överföring problem på Chrysler kan orsakas av låg transmissionsolja. Dra överföring oljestickan ur transmissionen påfyllningshals i baksidan av motorrummet. Torka av pinnen med en trasa och sätta pinnen tillbaka in i påfyllningshalsen tills den bottnar. Ta sedan bort den och kontrollera nivån oljan vätska. Det bör vara mellan de övre och undre märkena på änden av mätstickan. Om det inte är, fyll växellådan med Chrysler ATF (automatisk transmissionsolja) tills vätskenivån ligger mellan den övre och undre markeringarna på slutet av stickan. Du kommer förmodligen att behöva använda en tratt för att förhindra oljeutsläpp i motorrummet under påfyllning transmissionen.
2

Kontrollera driften av växelreglaget. Det har varit 900 rapporter till Chrysler på 41TE transmissionen att överföringen intermittent kommer att övergå från "park" till "back" när du kör. Engagera nödbromsen. Vrid tändningen till läge "II". Kontrollera om fordonet övergår till "omvänd" på egen hand. Eftersom detta problem är intermittent, kanske du vill hålla i nödbromsen på tills du är redo att flytta och ta din Chrysler till en återförsäljare för att få överföringen växelgaffeln kontrolleras (minst).
3

Kontrollera halka på första växeln. De flesta sändningar från Chrysler har ett känt fel som periodvis kan orsaka växellådan på skvalp och "dunk" i tvåan. Denna hårda växling kan orsakas av låg transmissionsolja, men kan också vara ett tecken på en defekt växellåda. Du måste ha överföringen betjänas av en Chrysler återförsäljare att ha detta problem lösas.
4

Anlita nödbromsen, starta motorn och växla transmissionen i "drive". Om transmissionen växlar hårt, eller "bucks", måste du ha överföringen kontrolleras av en Chrysler återförsäljaravtal och repareras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64300.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.