Felsökning av buller från en Chevy Blazer CV Joints

konstant hastighet (CV) fogar används i framhjulsdrift och fyra hjul fordon kör nästan uteslutande. Chevy använder CV lederna i nästan 85% av sina fordon. Den Chevy Blazer och andra fyra hjul-tioner har också en differential i växellådan som kan vara källan till vissa ljud. De diagnostiska nycklar är brusreducering, inspektion av komponenter, och byte eller reparation vid behov. Saker du behöver
Jack
Jack står
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

flytta dina kavaj i växel om den har en automatisk växellåda. En clunking ljud indikerar en sliten inre eller yttre knuten. I det här fallet, kommer axeln måste bytas.
2

Lyssna efter ljudet som du accelerera och bromsa din Blazer. Om du hör en clunking buller vid denna tid, indikerar det en sliten inre leden, eller ett problem med differentialen. Höj Blazer med domkraften, säkra den på domkraften står, och vrid axeln framåt och bakåt snabbt med en hand. Med den andra, känner inombords kragen, och se om clunk känns det. Om inte problemet är i differentialen. Vanligast problemet är i den inre sammanfogningsenheten. Om den inre leden befinns vara problemet, byt ut slitna axel.
3

Lyssna för buller samtidigt som du vrider. Om ett distinkt klickande eller knäppande ljud hörs, är den skyldige den yttre drivknut. Byt ut slitna axel.
4

Lyssna efter en kontinuerlig knock vid låg hastighet. Detta tyder också på en sliten drivknut, vanligen den yttre sammanfogningsenheten. Byt ut slitna axel.
5

Lyssna efter en kontinuerlig surrande eller brummande ljud. Detta tyder antingen brist på smörjning till CV lederna. eller dåliga hjullager. Inspektera CV stövlar för revor eller läckor där fettet har rymt. Om det upptäcks i tid, kan CV boot helt enkelt bytas ut, och smörjning återställd. Om det inte finns några tårar av läckor i CV stövlar, inspektera hjullager, och byt vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67295.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.