Vad orsakar Hard Shifting i en automatväxellåda?

Transmission problem är en av de mest allvarliga och dyra fordon frågor att reparera. Transmissioner kostar vanligtvis uppemot tusen dollar för att fixa och, om den inte fungerar korrekt, kan göra en bil helt orörlig och oanvändbar. När en sändning börjar visa tecken på problem, bör den tas till en överföring expert och servad så snart som möjligt för att undvika att ådra sig allvarliga skador. I vissa fall kan fånga en transmission problem tidigt förhindra överföring misslyckande. Transmission Fluid

Kontrollera din transmissionsolja. Om din överföring är låg på vätska, eller om vätskan är gamla och missfärgade, kan det vara orsaken till den hårda växling. Hård växling kan uppstå på grund av en brist på smörjning i transmissionen. Transmissionsolja ska vara rödaktig i färgen och i stort sett genomskinlig.
Sensor Problem

flesta moderna fordon är utrustade med ett brett sortiment av sensorer, inklusive de som styr hur och när bilens transmissionen växlar. Om sensorerna inte får de rätta signalerna och uppläsningar, kan det leda till skiftande problem. Hård skiftning kan orsakas av en långsam sensor eller en som sänder fel signaler från motorn. En felaktig hastighetssensor kan vara att skylla för att rapportera att fordonet körs långsammare eller snabbare än den faktiskt är.
Vacuum Problem

Problem med vakuumledningarna på en sändning har varit kända för att orsaka svår växling. Igensatt, böjda eller frånkopplad vakuumledningar påverkar trycket i transmissionen och kan orsaka grov växling sker.
Felkoder

Modulen transmission kontroll på din bil butiker transmission felkoder. Om du har en svår tid att diagnostisera varför din sändning förskjuts hårt, kan du ta din bil till en transmission tjänsten mekaniker och har dessa felkoder läsa. Dessa koder bör ge dig en god uppfattning om varför din sändning skiftar hårt och hur det kan repareras. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66597.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.