Felsökning av en 2005 Pontiac Grand Prix

2005 års Pontiac Grand Prix är tillverkad av Pontiac uppdelningen av General Motors. Grand Prix 2005 förändrades inte mycket från föregående år. GT och GTP modeller fanns kvar, men en ny GXP trim linje infördes. Lyckligtvis finns det mycket få problem med 2005 Grand Prix, och de problem som existerar kan fixas genom att ta dem antingen till en General Motors återförsäljare eller till din betrodda mekaniker. Instruktioner
1

Kontrollera dina tjänster rekord för en Dorman OE Solutions ersättare styrspindeln. Dessa Styrspindlar användes som reservdelar på 2005 Grand Prix, men ett fabrikationsfel orsakar dessa komponenter till brott. Om de gör det, förlorar du plötsligt kontrollen över bilen, troligen utan förvarning. Dorman erbjuder sig att ersätta dessa Styrspindlar utan kostnad. Ring (800) 523-2492 för att fråga om detaljerna.
2

Sök efter läckande kylvätska eller vit rök från avgasröret på din Grand Prix. GM installerade grenrör på Grand Prix med plastkomponenter. Dessa komponenter är kända för att spricka och misslyckas på runt 100.000 miles, men omfattas inte specifikt under en återkallelse för Grand Prix. Du kan fortfarande ha möjlighet att ha denna punkt, kostnadsfritt, men genom att ta det till en GM-återförsäljare under fabriken återkallelse för dessa plast mångahanda komponenter.
3

Kontrollera att att din tändning cylinder fungerar normalt. På 2004 års modeller, var detta en stor fråga. På 2005 modellerna, blev detta ett mindre problem, men kan ändå hända att din Grand Prix. När du försöker att slå på tändningen, kommer cylindern sylt och inte låta dig starta fordonet. Måste ha denna punkt kontrolleras och bytas ut av en kvalificerad mekaniker, eftersom det inte omfattas av en GM-fabrik återkallelse.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64218.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.