Felsökning av generator för en Ford Super Duty

Den ursprungliga Ford F-450 Super Duty lastbil började som en hytt med en utsatt chassi, och användes endast för kommersiellt arbete när ett kraftfullt verktyg behövdes. Men när tunga lastbilar blev mainstream, gjorde Ford F-450 finns tillgänglig för allmänheten genom att avsluta flaket och stylizing hytten. Nu Super Duty är en lyxig bil med en kapacitet för en mycket tung arbetsbörda. Om du märker en brist på makt eller om du har problem med att veva din Ford, kan generatorn vara den skyldige. Saker du behöver
Volt mätare
Visa fler instruktioner
1

Lyft Super Duty huva när motorn är avstängd och ta bort plastskyddet från batteriet. Leta efter den positiva batteripolen, markerad med en röd kabel-kontakten och negativa inlägg, markerad med en svart kabelanslutning. Det positiva har också ett "plus" tecknet nära den och det negativa har en "minus" skylt nära det.
2

Fäst den positiva, även rött, volts linje mätartestet till den positiva batteripolen. Anslut den negativa test linje till den negativa batteripolen. Ta notis om läsning som registrerar på volt mätaren skärmen, eftersom detta är en indikation av batteriets spänning. Det borde visa en läsning av mellan 12,5 och 12,8 volt om batteriet är i gott skick.
3

Starta Fords motor. Kontrollera avläsningen på volt mätaren igen. Medan motorn snurrar, det är generatorn som testas av voltmeter. En hälsosam läsning är mellan 13,6 och 14,3 volt. Om spänningen är mindre, ta generatorn till en mekaniker shop för vidare diagnos.
4

Lyssna till generatorn när motorn är igång. En generator bör inte producerar ljud när den är igång. Om det är, kan många saker vara fel, inklusive en böjd trissa system och kortslutna dioder. Ta generatorn till en mekaniker för vidare testning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65690.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.