Felsöka bränsletrycket

En bränsle tryckregulator är placerad mellan fordonets bensintank och motorns insugningsrör. Dess funktion är att kontrollera värdet lufttrycket i bränsleledningen möjliggör en smidig drift av motorn. Om det finns för mycket bränsle in i motorn, kommer en ventil i bränsle-tryckregulatorn stänga och återgå överskottsbränsle till bensintanken. När motorn behöver mer bränsle, kommer ventilen öppnar, skicka mer bränsle i motorn. Bränsletrycksregulator är utformad misslyckas resistenta och styrs elektroniskt. Detta beror på att moderna bilar är beroende av bränsle för att köra. Bränsle tryckreglering fel skulle kunna påverka bränsletillförseln till motorn, vilket gör fordonet obrukbart. Saker du behöver
Skruvmejsel
Clear plastslang
Bränsletrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Starta bilens motor och låt den gå på tomgång. Öppna motorhuven på bilen.
2

Leta regulatorn bränsletrycket genom att följa bränsleledningen till spjällhuset. Den spjällhus monteringen är det sista avsnittet på luftintaget slangen, är dess funktion att reglera luftflödet in i insugningsröret. Denna luft är förblandade med bränsle i insugningsröret före distribution till cylindrarna. Bränslet tryckregulator installeras bredvid gasreglaget flaskenhet.
3

Inspektera bränsle tryckregulatorn s vakuum linje genom att ta bort den ursprungliga vakuumslangen med en skruvmejsel. Slangen fästs på regulatorn med 1 eller 2 metallklämmor (beroende på bilmodell) med skruvar.
4

Ersätt den befintliga vakuumslangen med en klar plast typ. Se till att slangen diametern är korrekt. Detta gör att du kan se händelserna i slangen. Använd befintlig slang klämmor och skruvar för att fästa klar plast
5

Öppna något bränsle-intaget på förgasaren med fingrarna eller ha en hjälpare steg på gaspedalen, gaspedalen. Om det finns tecken på bränsle i klar plast slang, än det finns en läcka någonstans i vakuum linje. Ta bilen till en mekaniker att kontrollera vidare vakuumlinjen som kan behöva bytas ut.
6

tillbaka den ursprungliga vakuumslangen om det inte finns någon läcka bränsle i klar plast slang. Stäng av motorn.
7

Testa bränsletrycksregulator. På de flesta bilar, det finns bränsle trycktestöppningen på regulatorn där en tryckmätare kan anslutas till. Om din bil inte har denna hamn, bör det finnas ett skruvlock på bränsleskenan där spårvidden kan anslutas till. Skruva av locket på test-eller bränslefördelningsröret och bifoga tryckmätaren i en medurs på porten.
8

Vrid nyckeln och stoppa den på "On" läge. Läs indikatorn på tryckmätaren som bör matchar bilens korrekt bränsletryck. Genomsnittlig bil bränsletrycket är mellan 45 psi till 55 psi. Be en återförsäljare eller kolla i instruktionsboken för bränsletrycket på din bil.
9

Titta på mätaren indikatorn samtidigt ha en hjälpare att trampa på gaspedalen. Läsningen ska vara 5psi högre än föregående på indikatorn när bränslet ges till motorn. Om trycket inte ökar till 5 psi, förblir densamma eller blir lägre än den provade i Steg 8, betyder det att bränsle tryckregulatorn är trasigt och behöver bytas ut.
10

Vrid nyckeln till läge "Av" på tändningslåset. Dra ut nyckeln ur brytaren.
11

Lossa tryckmätare efter provning genom att skruva den i en moturs mode. Sätt tillbaka locket på testporten eller på bränslefördelningsröret och stäng motorhuven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67136.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.