Felsökning av en Chevrolet 350 Vortex 1998 Pickup

Den 1998 Chevrolet Silverado kom utrustad med en 5,0-liters åtta-cylindrig motor. Lastbilen innehöll också många olika vanliga funktioner såsom farthållare, en kromad stötfångare, tonade rutor, en upplyst post system, elektriska fönsterhissar, makt dörrlås, varselljus, tyg säten, makt ytterbackspeglarna, fyrhjulig låsningsfria bromsar och förare och passagerare krockkuddar front. Eftersom Silverado har en komplex utgör av olika delar, system och komponenter kan det vara svårt att hitta ett problem med bilen. Två sätt att felsöka din Silverado är att titta på data som tillverkaren återkallande och att tillämpa allmän felsökning strategier. Instruktioner
1

Undersök oljefiltret installeras i maskinrummet på Silverado när du ser olja läcker under fordonet. Vissa oljefilter som byggdes för att lastbilen inte var tillverkade ordentligt och filtren blir mer följsamma vid höga temperaturer och tryck. Om filtret krökar eller rör sig för mycket, kommer filtret inte har en tillräcklig tätning runt oljeledningarna inuti motorn och oljan kommer att läcka. Om oljan kommer i kontakt med en tändkälla, kan en brand bryter ut i motorrummet på Silverado. Byt ut filtret med en som tillverkades ordentligt för att undvika detta resultat.
2

Inspektera bränslefiltret monteras i Silverado om lastbilen läcker bensin under motorblocket. Vissa märken av bränslefilter inte var tillverkade till rätt specifikationer. Följaktligen kan O-ringen som ansluter bränslefiltret till bränsleledningarna inuti Silverado motor försegla inte korrekt. Detta gör att bensinen att läcka ner genom motorn och möjligen starta en brand om bensinen blir tillräckligt varm eller kommer i kontakt med en antändningskälla. Du bör byta bränslefiltret om du tror att O-ringen är felaktig och låta bensinen att läcka ut.
3

Titta på syresensorn om din lastbil avgassystem avger ett ruttet ägg eller svavel -liknande lukt när motorn går på tomgång eller du kör. Sensorn kan vara skadad eller felaktig och i behov av reparation. Se till att tidpunkten specifikationerna för motorns cylindrar är korrekt och återställa dem vid behov. Katalysatorn kan vara igensatt eller har slutat att fungera så bra. Du bör även inspektera PCV ventilen för att se om det har blivit igensatt och förgasaren för att se till att den inte är smutsig eller felaktigt fungerande. En eller flera av dina PCV slangar kan också fällas ihop eller igensatt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67971.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.