Hur man upptäcker Problem Transmission

Upptäcka transmission problem tidigt kan förebygga kostsamma reparationer. Transmissionen är en av den viktigaste komponenten i ett fordon. När det finns problem med en överföring, finns det i allmänhet tidiga varningstecken. Vissa tecken kan tyda på att det är ett mindre problem, medan andra kan innebära att din sändning behöver omfattande reparationer. Om smärre problem korrigeras snabbt, kan du hindra dem från att bli en viktig fråga. Med dessa förslag kommer du snabbt att kunna upptäcka problem med överföringen. Instruktioner
1

Lyssna efter konstiga ljud som kommer från under huven på din bil. Oljud som skrammel, rivning, knackar eller ett surrande ljud kan betyda att det finns ett problem med din överföring.
2

avgöra om det finns avvikelser under acceleration. Motorn i bilen kommer att påskynda under acceleration, men fordonet rör sig långsamt.
3

Starta bilen, placerar foten på bromspedalen, sedan sätta fordonet i backläge . Skifta till neutral (N) och därefter till (D) körläge. Om du känner ett abrupt ryck när man skiftar mellan växlarna eller ovanliga ljud hörs, kan detta indikera att växellådan har en defekt.
4

Kontrollera överförings läckor i ditt fordon. Detta görs bäst genom att kontrollera parkeringsplats du har används omedelbart efter att backa ut ur det. Transmissionsolja har en mörkröd utseende. Om du ser en pool av mörkröd vätska där bilen hade stått parkerad, omedelbart kontrollera nivån transmissionsolja i bilen och lägga till fler om det behövs. Få kontrollera bilen så snart som möjligt för att avgöra vad som orsakar läckaget.
5

avgöra om det finns en konstig lukt som kommer från under bilen eller under huven. Härsken eller bränd lukt indikerar troligen problem med sändningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66244.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.