Hur vill kolla Shock eller Strut Wear

Slitna stötdämpare och stag kan orsaka en bil att köra oregelbundet och minskar förarens möjlighet att styra bilen vid kurvtagning. Diagnos slitna stag eller stötar kan vara knepigt om du inte är utbildade. Men det finns flera tester som du kan fylla på din egen för att hjälpa dig att avgöra om du ska ta bilen till en auktoriserad reparatör för att få dina stötar eller stöttor ersätts. Saker du behöver
Måttband
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

köra bilen i fråga. Ta del av följande situationer. Har droppa nosen på bilen ner drastiskt när du trycker på bromsen? Har doppa den bakre delen av bilen ner när du kliver på gas? Har bilen känns sträv när du rider över ojämn terräng? Har dyka det främre hörnet av bilen när du sätter hörn? Hör du skrammel eller metall clanging tillsammans? Om du säger ja på någon av dessa situationer, kan det tyda på slitna stötar eller stöttor. Bilen på plan mark
2

Place och mäta höjden på alla fyra hörnen på den högsta punkten i hjulhuset . Leta mätningarna markfrigången i din instruktionsbok. Varje hörn av bilen mäter under körhöjden kan tyda på en sliten chock eller strut.
3

Slutför en studs test. Tryck ner på framsidan av bilen och sedan släppa det. Gör samma sak med baksidan av bilen. Om den främre eller bakre delen av bilen gyrates mer än två gånger, kan det tyda på slitna stötar eller stöttor.
4

Vrid hjulen på bilen åt sidan och inspektera chock eller strut för överdriven rost. De flesta chocker är fyllda med gas och om du ser överdriven rost, kan det tyda på att gasen har läckt ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67034.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.