Felsökning en digital Dash

Avancerade digitala instrumentbrädan teknik tillåter biltillverkare att tillverka instrument kluster och kontroller som kan billigt anpassas för marknaden att fordonet säljs i. Till exempel kan ett streck vara elektroniskt ändras från metersystemet till anglosaxiska enheter , eller från ett språk till ett annat med relativ lätthet. Många streck problem som kan uppstå kan vara relaterade till dessa frågor. Andra problem kan relateras till synlighet. Korrigera dessa frågor genom att följa några felsökningssteg. Saker du behöver
Reservsäkringar
Visa fler instruktioner
1

Tryck på "Setup", "Meny" eller liknande märkt knappen på elektronisk fordonsinformation center, eller EVIC, som ofta är inbäddade i kombiinstrumentet om språket eller enheterna har fel. Tryck sedan på piltangenterna och välja egna inställningar som språk och enheter. Tryck sedan på "Enter" eller liknande märkt knappen för att memorera inställningen.
2

göra justeringar i belysningsnivåerna om du inte kan läsa vissa element som hastighetsmätaren. Vissa poster som visas kommer att vara för svagt under vissa ljusförhållanden. Leta efter en reostat dimmer ligger nära kombiinstrumentet, eller en införlivas i det inre ljus dimmer som kan vara placerad nära den viktigaste yttre huvud strömbrytare. Justera det tills du kan se den digitala instrumentbrädan ordentligt.
3

Byt säkring om elementen i den digitala instrumentbrädan inte fungerar alls. Fuse paneler kan placeras i motorrummet, under ratten eller i bagageluckan. Öppna locket och identifiera relevant säkring --- det kommer att märkas. Byt ut säkringen ut med en av samma strömstyrka och färg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67442.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.