Hur man upptäcker en sprucken Engine Block

En sprucken motorblocket är ett allvarligt problem som inte kan repareras permanent och indikerar behovet för ersättning av kort block ( den nedre halvan av motorn ) eller själva bilen ( beroende på bilens ålder och värde kontra kostnaderna för reservdelar och arbete ) . Även sällsynta , förekommer sprickor med få och - om några - definitiva tecken . Bortsett från utseendet av en stor , yttre hål , bara inspektion och /eller demontering av en kvalificerad expert kan med säkerhet avgöra om bilens blocket verkligen är sprucken . Saker du behöver
Läcksökning kit ( tillval )
Visa fler instruktioner
1

Syna kylaren och expansionskärlet . Kylarvätska är typiskt klart eller ljust grönt . Brown , skumma kylarvätska eller förekomsten av motorolja i kylaren och /eller överflödesbehållare kan indikera en intern motor spricka .
2

Kontrollera oljan . Olja på mätstickan bör variera i färg från brända guld till mörkbrun . Om det är grått i färgen eller om vattnet är närvarande , kan blocket vara knäckt .
3

Undersök motorblocket för läckor . En rost eller kylmedel - färgad rand på motorn och /eller ånga som kommer från blocket kan vara tecken på en spricka .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65696.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.