Felsökning av en 1998 Jeep Laredo

Den 1998 Jeep Laredo är en utlöpare av Jeep Grand Cherokee. Det är en medelstora SUV med plats för fem passagerare och finns i antingen en V6 eller V8, men Edmunds.com rekommenderar splurging på V8 om du kan eftersom prestanda och kraft är överlägsen. När din Laredo uppvisar tecken på problem, felsöka symptomen med en process för eliminering. Börja med streck mätare och gå vidare till kraftkällorna i motorn. Saker du behöver
Voltmeter
Tester ljus
Säkring avdragare
Diagnostic scanner
1998 Laredo reparationshandbok
Visa fler instruktioner
1

Testa generator och batteri för tillräcklig utspänning. Anslut den positiva och negativa voltmeter leder till de positiva och negativa batteripolerna när motorn är avstängd. Avläsningen på voltmetern är en indikation på spänningen i batteriet. Den bör läsas mellan 12.5 och 12.8 volt. Dra runt motorn och kontrollera läsningen igen, denna gång för generatorn. Värdet ska ligga mellan 13,6 och 14,3 volt.
2

Kontrollera säkringarna för raster. Gruppcentralen är i instrumentpanelen på förarsidan. Dra varje säkring för att inspektera visuellt, eller använda ett test ljus genom att jorda kabeln till en bult, vrida tändningsnyckeln på och trycka på toppen av testet ljus till båda ändarna av varje säkring. Ta bort och ersätta någon säkring som underlåter att göra testet ljuset tänds.
3

Dra felkoder. Haka en diagnostisk skanner till testporten under instrumentbrädan, vrida om nyckeln "På" och följ anvisningarna på skärmen för skannern att dra koderna. Skriv koderna ner och leta upp deras betydelser i en reparationshandbok, eller leta på nätet efter en lista över Chrysler koder.
4

titt under huven med motorn igång. Kontrollera om det finns lösa remmar, lös eller frånkopplad ledningar och tydliga spår av skador. Rost, korrosion och utspilld batterisyra är alla tecken på sviktande delar. Identifiera källan och felsöka delen.
5

Testa termostat, kylfläkt och nivåer kylarvätska om Jeep är överhettad. Dra runt motorn och låt den gå på tomgång till arbetstemperatur. Lyft huven och röra den övre kylarslangen. Om termostaten fungerar, har det öppnats för att släppa värmen från den fungerande motorn till kylaren, vilket gör den övre kylarslangen väldigt varm. Kontrollera att fläkten tänds när motorn är varm, och se till att din kylvätska är ren och fylls ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65602.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.