Tecken på dåligt Struts eller stötar

Struts är multifunktionella, i egenskap av en kombination fjäder, dämpare och övre länkarm. Strut misslyckanden kan påverka hanteringen dynamik, åkkomfort och ljudnivåer i en mängd olika sätt. Tricket att diagnostisera strut misslyckande är att bryta ner enheten i dess beståndsdelar. Våren Underlåtenhet

Konstant studsande och cykling orsakar vårens metall att värma upp något. Med tiden orsakar denna konstant värme cykling det att mjukna och sag. En slapp våren kommer att manifesteras som en synlig minskning av markfrigången på ett hörn. För att testa vårens styvhet, antingen långsamt trycka ner stänkskärm eller dra upp på hjulhuset. Om bilens kropp rör med liten eller ingen ansträngning, då fjädern är förmodligen utsliten.
Spjäll Test

Stötdämpare eller spjäll förbättra bilens köregenskaper genom att fördröja hjulets åka upp och ner i hjulhuset. Utan en stötdämpare, skulle staget agera som en pogo stick, studsar upp och ner tills det tog slut på energi. För att testa spjället, placera båda händerna på fender, ge det en kraftig knuff nedåt och släpp den. Kroppen måste fjädra upp och bosätta sig utan studsar nedåt igen. Om kroppen fortsätter att studsa upp och ner efter det inledande knuff, då chocken är dåligt.
Mekaniska fel

Mekaniska fel är ganska sällsynt, och brukar kretsa kring en lös bult, utslitna gummi bump stop eller böjda komponent. Dessa misslyckanden kan manifesteras som allt från dålig hantering att stöta, banka eller skramlande över gupp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68125.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.