Hur man testar en bil Temp Gauge

För att avgöra om du har en dåligt fungerande temperaturmätare, måste du använda en process för eliminering. Det är ganska lätt att diagnostisera om du har några grundläggande handverktyg, en längd av tråd och lite ledig tid. Exakta rutiner varierar med märke och modell, men alla borde ha ett liknande förfarande för att testa temperaturmätaren. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
sidavbitare
Längd 16-gauge wire
Visa fler instruktioner
1

Starta bilen och låt den motorn gå i 15 minuter för att få den att arbetstemperatur. Iaktta mätaren. Om den toppar helt när motorn är stenen kall eller läsa mycket låg när du vet att motorn är upp till temperatur, då det kan vara ett fel. Lyssna till de elektriska kylfläktar och notera om de kommer på när motorn värms upp.
2

stänger av motorn, pop huven och lokalisera givaren motortemperaturen. Du kommer i allmänhet att det antingen precis bredvid vattenpumpen eller på motorblocket. Ring upp din lokala kedjan bildelar leverantör, de bör ha en fullständig lista över bilens sensor platser. Identifiera ledningsnätet och koppla bort den från sensorn.
3

Strip 3/8 tum av isoleringen från vardera änden av en 3-fot bygel och tvinna ihop trådarna ordentligt. Har en assistent vrid tändningsnyckeln till "On" läge, men starta inte bilen. Anslut ena änden av din bygel i terminalen i ledningsnätet. Om du har en en-kablage, rör vid andra änden av din jumper kabeln till den negativa batteripolen. Om du har en två-kablage, anslut den andra änden av bygeln i den andra terminalen i selen.
4

Observera vad som händer. Om mätaren och elektroniken fungerar korrekt, bör temperaturmätaren peg hela vägen på toppen som om bilen var överhettning och de elektriska kylfläktar bör komma på. Om inget händer, då du kan ha en trasig säkring, en dåligt fungerande dator eller en lös kabelnätet kontakten. Om fansen kommer på men mätaren fortfarande död, då mätaren är trasig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67991.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.