Hur identifiera Generator Fel

Det första tecknet generatorn i bilen försvagas är en förlust av makt och svårigheter igång motorn. Även om batteriet är ansvarig för igångsättning av motorn, faller den till generatorn för att ladda batteriet när motorn är igång. Om generatorn är inte stark nog att göra det, kommer batteriet inte att kunna hantera igång motorn. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Ta bort locket från batteriet med motorn avstängd och identifiera de positiva och negativa inlägg. Det positiva har ett "plus"-tecknet bredvid den och en röd kabel. Det negativa har en "minus"-tecknet bredvid den och en svart kabel.
2

Fäst den röda ledningen voltmetern till den positiva batteripolen och den negativa till den negativa batteripolen. Vrid voltmetern på. En läsning visas när motorn är avstängd, vilket är en indikation på spänningen i själva batteriet, vilket bör vara mellan 12,5 och 12,8 när batteriet är i gott skick
3

. Dra runt motorn och ta en titt på voltmetern. Medan generatorn arbetar för att leverera ström till batteriet, läser voltmeter dess spänning istället för batteriet. Läsningen ska vara någonstans mellan 13,6 och 14,3 volt om generatorn producerar tillräckligt med ström.
4

Inspektera generatorn och batteriets kabelanslutningar. Lösa eller korroderade anslutningar förhindrar elektriska flödet från generatorn till batteriet, vilket gör att generatorn arbetar också hårt för att förse batteriet med spänning.
5

Lyssna efter ljud som kommer från generatorn när bilen är igång . Oljud kan vara en indikation på dåliga lager och kortslutna dioder. Ta generatorn till en mekaniker eller auto delar butik för ytterligare diagnostisera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65666.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.