Vad kan orsaka att Horn inte arbeta på en 1988 BS10 Blazer?

En overksamma horn kan verka som en obetydlig irritation, men det är faktiskt en allvarlig säkerhetsrisk. Oförmågan att varna fotgängare och andra bilister om ens närvaro kan leda till ödesdigra konsekvenser. Kommuner som kräver fordonskontroller anser en arbetsgrupp horn för att vara en grundläggande säkerhetsanordning, och passagen av inspektionen kan nekas för detta bortfall. Hornen kretsarna i en S-10 Blazer var rudimentär i 1988, och ratten är stilren med andra elektroniska kontroller eller krockkuddar. Ändå kan du överväga att söka professionell hjälp med reparationer i ratten eller kolumn. Summern

Diagnostiska insatser skulle vara bortkastade om hela hornet kretsen undersöks utan att först säkerställa att hornet i sig är inte fel. Horn som misslyckas med att ljuda när batterispänning anbringas på dem är mest sannolikt i behov av utbyte. Ett horn med en svag respons kan dra nytta av justeringar till den lilla tonen skruv som sträcker sig ut ur hornet kroppen. Den monteringsbygel som monteras på hornet ger också den elektriska marken för bifogade beep, så länge det är i utgångsläget, och fria från korrosion. Jumper kablar eller lampor testet kan användas för att bekräfta goda grunder och spänning leverans. Ersätta ett horn som inte svarar på justeringar eller likspänning ansökan.
Supply

horn kretsen av en S-10 Blazer av denna årsmodell skyddas av en säkring i huvudsäkringen blocket. De Flatstiftsbygel klackarna pluggar in receptorer i blocket, och klackarna och säkring länk är inneslutna i färgad transparent plast. Färgen på plasten tändrörskropp avgör belastningen rating för säkring, bör siffrorna präglade på toppen av säkringen vara oläslig. En liten metallisk band förbinder de två spade klackarna inuti tändrörskroppen och är synlig genom färgad plast. Varje avbrott i denna lilla remsa betecknar en "blåst" säkring. Byt ut en trasig säkring med en ny som matchar den som är inskriven på säkringsplinten, eller anges i lastbilen bruksanvisningen.
Relay

En annan skyddsanordning i hornet kretsen är reläet. Reläet är ständigt aktiveras, och den överför kraften till hornet när elektrisk jord tillförs. Trycka på tutan slutför marken kretsen till reläet. Varje gnistbildning eller värme som alstras genom kraftdistribution finns i reläet, snarare än hornet knappen. Ersätta ett fungerande relä, som den i strålkastaren kretsen, kan hjälpa till att eliminera reläet som kretsen felet. Denna metod är bra för tillfälliga diagnostiska ändamål, men ett byte relä måste matcha specifikationerna för kretsen. Byt hornet relä med rätt del, om en ersättning återställer funktion. Annars återgår reläerna till sina ursprungliga positioner.
Wheel Deal
p Det finns rörliga delar i både horn och reläerna, men kretsen i ratten är föremål för mer frekvent manipulation. Konstant rattrörelser och justering av lutning rattstången kan trötthet ledningar, kontakter och brytare däri. En utbytessäkring som blåser vid installationen kan indikera ett problem någonstans i hornet kretsen. Horn som ljud kontinuerligt efter en ny säkring är installerad signalera oftast problem i tutan församling, eller rattstång kablage. Det kan vara nödvändigt att ta bort ratten för att effektivt diagnostisera eller reparera dessa delar. Sök professionell hjälp om du saknar de speciella verktyg eller förtrogenhet som behövs för att slutföra den här proceduren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68663.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.