Hur: Auto Diagnostic Testing

Tillkomsten av On Board Diagnostics (OBD) i bilen tillverkningsindustrin för 15 år sedan har gjort att diagnostisera problem med bilen mycket lättare för lekman. Nu varje ny bil är utrustad med en läsbar OBD-system som levererar information som en serie av koder. När en felkod kommer upp, kommer den "check engine" light tända på instrumentpanelen, som visar att ägaren att bilen har ett problem. Med lite forskning kan du använda bilens dator diagnostik för att diagnostisera och åtgärda problem med bilen. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Låna en OBD-II-skanner från din lokala Biltema. De flesta nationella bildelar företag, t.ex. Murrays och O'Reilly, kommer att låna OBD-II-skannrar. Du måste lämna säkerheter som ett körkort eller kreditkort medan du tar skannern ut för att arbeta på din bil på parkeringen.
2

Anslut OBD-II skanner till bilens Data Link Connector (DLC). DLC är oftast placerad nedanför chaufför-side streck, precis till vänster om mitten. Den har 16 anslutningspunkter och bör matcha sladd medföljer OBD-II-skanner. Om du inte kan hitta det, hänvisa till din bil bruksanvisning eller kontakta tillverkaren. Din bil måste vara på, men starta inte motorn.
3

Slå på skannern och följ instruktionerna på skärmen. Skannern kan generera generiska koder och tillverkarens specifika koder. Generiska koder är de samma för varje bil. Konsultera online guide för generiska OBD-koder för att fastställa problemet. OBD-II skanner kan inte läsa tillverkarens koder. Om bilen visar en tillverkare kod, ta den till din lokala återförsäljare butiken för att bestämma det specifika problemet.
4

Rådgör med din mekaniker när du 've hämtas bilens felkoder. Hon kan diskutera de olika reparationer som behövs för bilens problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66331.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.