Felsökning luftkonditionering i en 2002 Malibu

Att förstå hur luftkonditioneringssystem i 2002 Chevrolet Malibu fungerar är nyckeln till korrekt felsökning. Saker du behöver
A /C mätare inställd
Stora
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

förstå hur systemet fungerar. Kompressorn tar varma lågt tryck gas köldmedium från ackumulatorn och flyttar den genom kondensorn, där den kondenseras till en varm vätska. När köldmediet rör sig ut ur kondensorn, uppfyller den en begränsning i system som kallas en mynning rör och är trycksatt. När köldmediet passerar genom öppningsröret, utsätts den för ett tryckfall, blir en kall lågt tryck gas igen och rör sig in i förångaren, där den absorberar värme från kupén. Förändringen av staten från en vätska till en gas är det som gör att systemet fungerar.
2

Lossa de sex skruvarna som fäster locket på filterhuset till det nedre luftfiltret bostäder med en stor skruvmejsel. Ta bort de tre 10 mm bultar som fäster den undre luftfilterhuset till den inre fender väl. Lyft luftfiltret ur motorrummet. Leta hög-och lågtryck beslag på linjer luftkonditionering, sitter under luftfiltret bostäder, och ta bort de skyddande plastlock.
3

Anslut den blå slangen från mätaren set till lågtrycks-montering på den större av de två linjerna. Fast den röda slangen till högt tryck montering på den mindre linjen. Leta ventilerna på mätaren inställd under spårvidd ansikten, och se till att de är stängda. För att öppna beslag, skruv i vreden på slangkopplingar.
4

Ställ reglagen för luftkonditioneringen, som ligger på instrumentbrädan, till medium fläkthastighet och max A /C. Tryck på knappen luftkonditionering, som identifierats av en snöflinga. Starta motorn och låt den gå i några minuter för att cirkulera kylmediet och för att trycket i systemet stabiliseras.
5

Inspektera kylfläkten och se till att det ' s kör . Om kompressorn är igång men fläkten är ur funktion, måste du fixa det innan du felsöker systemet. En felaktig kylfläkt kan resultera i överhettning bygga upp i kondensorn, vilket betyder ditt luftkonditioneringssystem vann ' t blåsa så kallt som det borde.
6

Läs trycken anges på mätarna . Den Malibu är utrustad med en R-134A A /C-systemet. De normala värden på denna typ av system är 35 psi till 40 psi på lågt tryck (blått) sidan och 250 psi till 350 psi på högt tryck (röd) sida. Hotter utanför temperaturer leder till högre tryck.
7

Lägg köldmedium om den låga sidan är låg och den höga sidan är låg, men mycket högre än i underkant. Om den låga sidan är låga till normala och i överkant är hög, byt öppningsröret. Om trycket är lika på båda sidor, och kompressorn är igång, byt kompressorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65186.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.