Testa en Spjällhus

Strypningskroppen i bilen en ger en av de moderna funktioner som finns i dagens bilar för att hjälpa till med bränsleeffektivitet. Förutom att hålla bränsleflödet till motorn begränsas till enbart vad den verkligen behöver, inrymmer spjällhuset också sensorer som talar bilens färddator hur bränsle-luftblandningen fungerar. Tyvärr, när receivern blir smutsig kan det också orsaka problem bilens prestanda --- särskilt i tomgång och låga varvtal. Testa fordonet för att hitta detta problem kräver några tester och avläsningar dator. Saker du behöver
Bilnycklar
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Slå på bilen, och låt den bli varm. Kör runt lite så att motorn är varm. Stanna bilen och låt den gå på tomgång. Låt bilen tomgång för att jämna ut till sin lägsta tillståndet.
2

Lyssna på bilen fungerar för att avgöra om motorn kämpar för att upprätthålla en konstant tomgång (rpm kommer att fluktuera i viloläge). Försök att utlösa "Check Engine" light varning genom att få motorn att dö ut när det ska fortsätta gå på tomgång. Sänk tomgång vid behov genom att manuellt justera gasvajern om din bil har en. Motstå frestelsen att trycka på gasen när det börjar att vända och misslyckas. Stäng av bilen då "Check Engine" tänds om det händer innan bilen dör.
3

Reach under ratten, och öppna upp panelen OBD-anslutningen. Koppla in din OBD-II skanner till anslutningen. Sätt dina bilnycklar tillbaka i tändningen och vrid den till "On" läge. Låt scannern att läsa bilens dator och bekräfta om problemet ligger hos spjällhuset sensorn. Stäng av bilen igen och tolka de koder som skickas till skannern.
4

Använd data från skannern bekräftar problemet ligger i gasspjället församling, och ta bilen till en mekaniker. Har mekaniker rengöra spjällhuset för att ta bort alla brända kolrester och smuts i aggregatet. Plocka upp bilen igen, och bekräfta det tomgång korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67137.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.