Min Ford Focus kommer inte gå in Overdrive

Fordon med automatisk växellåda är lättare att köra men kräver frekvent underhåll och skötsel för att fortsätta att fungera korrekt. De flesta moderna automatiska bilar har en slutväxel som kallas "Overdrive". När Overdrive är engagerad för landsvägskörning, det hjälper bilen till kusten vid en konstant hastighet när gaspedalen släpps. Om du har problem med din Overdrive, är det troligt att ditt fordon behöver någon form av överföring underhåll. Instruktioner
1

utseende för Overdrive knappen på din bil. Denna knapp finns ofta på växelreglaget eller på rattstången. Om du har Overdrive avstängd, kommer din bil sparka inte in överväxeln förrän du slår på den igen.
2

Kontrollera din transmissionsolja. Låg eller smutsig transmissionsolja kan orsaka en rad problem med en automatisk växellåda. Kör din bil för ett par minuter, sedan parkera och öppna huven. På en Focus är transmissionen oljestickan belägen nära den bakre delen av motorn. Dra ut och titta för att se om vätskan är smutsig eller brun. Transmissionsolja bör vara en tydlig, röd färg. Torka av oljestickan off, lägg tillbaka den i motorn, och sedan ta bort den igen. Kontrollera fyllningen indikatorn och se till att din vätska är inte låg.
3

Kontrollera din olja. Om ditt oljetryck är för lågt, kommer du att uppleva en myriad av problem, bland annat Overdrive antingen inte engagera eller aktivera och stänga flera gånger under körning. Processen för kontroll oljan är densamma som transmissionsolja, men oljestickan är nära framsidan av motorn och din olja bör vara rena och gulaktig istället för röd.
4

Ta ditt fokus till en överföring verkstad och se om de kan diagnostisera problemet. Medan fastställande av en automatisk växellåda är ofta en dyr strävan, om du har gått igenom de grundläggande felsökningssteg måste du söka professionell hjälp för att lösa problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66292.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.